Aktyvi kaunietė kviečia į priešvelykinę talką: teritorijos, kurią mato miesto svečiai, niekas nevalo | Kas vyksta Kaune

Aktyvi kaunietė kviečia į priešvelykinę talką: teritorijos, kurią mato miesto svečiai, niekas nevalo

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją sekmadienio popietę Centro seniūnijos gyventoja Edita, kuri ragina kauniečius, ypač pačioje miesto širdyje gyvenančius, jungtis prie priešvelykinės talkos. Pridedame Editos laišką.

Priešvelykinė ruoša – tai ne tik iki blizgesio išvalytos visos namų ar buto kertelės, išskalbti, suadyti ir naujam sezonui parengti drabužiai, kiti daiktai. Tai ir šeimininko žvilgsnis ne tik į savo kiemą, bet ir už jo tvoros. Vienas kitas papildomas kvadratinis metras pasitvarkymo bendruose plotuose – tai šviesesnis pasaulis, tai pabendravimas su kaimynu, malonus praeivio palabinimas, artėjančios šventės pojūtis.

Kovo 29 dieną nuo 17 valandos Kauno Centro seniūnijos gyventojai, ypač gyvenantys aplink Ramybės parką / Senąsias Kauno kapines esančiose gatvėse: Vytauto pr., Griunvaldo, Trakų, Bažnyčios,Totorių, Krėvos, Būgos, Tenorų, baritonų, Mykolaičio-Putino, Dainos, Sopranų rinksis į Švariojo ketvirtadienio talką.

Gyventojai savo jėgomis bandys ne tik aptvarkyti jų pačių bei miesto svečių ir turistų lankomą viešąją erdvę pačiame miesto centre, bet ir aptars veiksmų planą dėl ilgalaikės šios teritorijos priežiūros.

Bendrajame miesto plane ji priskirta kapinių teritorijai, taigi manytina, kad už jos priežiūrą turėtų būti atsakinga Kapinių priežiūros tarnyba. Deja, ši tarnyba prižiūri veikiančias kapines, o kokios tarnybos pavaldume yra vietinių gyventojų ramybės parku vadinama teritorija? Ji yra apdovanojimus laimėjusios autobusų stoties, viešbučių, prekybos centro, trijų mokyklų, Pedagogų rengimo centro, Švietimo muziejaus prieigose ir visiškai neprižiūrima.

Laukiame Kauno miesto įvaizdžiui neabejingų Centro seniūnijos gyventojų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA