Su pavasariu sugrįžta ir „Kaunas Jazz“: žadama, jog netruks pokyčių ir staigmenų | Kas vyksta Kaune

Su pavasariu sugrįžta ir „Kaunas Jazz“: žadama, jog netruks pokyčių ir staigmenų

Asociatyvi / P. Grigaliūno nuotr.

Iki vieno laukiamiausių metų renginių lieka kiek mažiau negu mėnuo – balandžio 20-30 dienomis Lietuvą, o ypatingai Kauną jau 28-ąjį kartą drebins festivalis „Kaunas Jazz“. Džiazo garsais ir gera nuotaika festivalis šįmet užlies šešis Lietuvos miestus – jo koncertai vyks Kaune, Vilniuje, Panevėžyje, Jurbarke, Elektrėnuose ir Palangoje.

Netruks pokyčių

Dar praėjusį mėnesį renginio organizatoriai pranešė, jog šiemet pokyčių netruks – koncertams bus panaudotos naujos erdvės, žiūrovų ir klausytojų lauks staigmenos. „Festivalį oficialiose išvakarėse pradėsime Kauno autobusų stotyje, o čia koncerto dar tikrai nesame organizavę,“ – pasakoja festivalio „Kaunas Jazz“ sumanytojas Jonas Jučas.

Festivalio lankytojų laukia ir daugiau naujienų – tradicija jau tapę koncertai po atviru dangumi dėl Vienybės aikštės rekonstrukcijos šįmet kraustysis dar arčiau miesto širdies, į studentų skverą. Pati scena bus atgręžta į Laisvės alėjos pusę ir nors, anot J. Jučo, erdvė bus šiek tiek mažesnė, bet bus jaukiau.

Čia ir kitose festivalio erdvėse (tradicija tapusioje džiazo gatvėje Kauno Senamiestyje, VDU Didžiojoje salėje ir kt.) bus surengta per kelias dešimtis įvairiausių pasirodymų. Detalią programą galite rasti čia.

Grįžta į pažįstamą vietą

Naktimis „Kaunas Jazz“ garsai persikels į klubinę erdvę – šįmet šie iki paryčių vykstantys koncertai bus rengiami klube „Renginių Oazė“.

„Kaunas Jazz“ organizatoriams jau yra tekę dirbti „Renginių oazėje“. Koncertų vietą teko keisti dėl labai paprastos priežasties – ilgametis vakarinių koncertų globėjas „Combo“ nebedirba. J. Jučas skuba nuraminti ir visus, kurie susimąstė, ar „Renginių oazė“ nesumažins renginio erdvės – klausytojų, anot organizatoriaus, tilps tiek pat. „Apie 500 žmonių į vakarinius renginius tikrai sutalpinsime,“ – teigia J. Jučas.

Balandžio 27-ąją čia pasirodys „Helsinki–Cotonou Ensemble“ – Benino ir Suomijos muzikantų grupė, debiutavusi 2012-aisiais ir jau išleidusi tris kritikų puikiai įvertintus albumus. Anot jų, grupės muzika skamba kaip kažkas per vidurį tarp legendinio Afrikos muzikanto Felos Kuti ir žinomos JAV grupės „Snarky Puppy“.

Fanką, džiazą, soulą ir afrikietiškus ritualinių apeigų ritmus savo kūryboje derinanti grupė garsėja ugningais pasirodymais – o kauniečiai gali tikėtis ir premjerų, nes į festivalį grupė atvyks su šviežutėliu, balandį išleidžiamu ketvirtuoju albumu.

Balandžio 28-ąją klubo sceną drebins „Rohey“ – pastarųjų poros metų Norvegijos scenos atradimas, kvartetas, kuriam vadovauja charizmatiška vokalistė Rohey Taalah. Nuoširdumo, sielos ir energijos kupina muzika tikrai sužavės kiekvieną, kas šią šeštadienio naktį pasirinks linksmintis Kaune.

Pagrindinis šou – pirmadienį

Festivalį tradiciškai vainikuos masinis koncertas „Žalgirio“ arenoje. Tarptautinei džiazo dienai skirto koncerto metu sceną drebins viešnia iš Didžiosios Britanijos – Laura Mvula.

Pagrindinis koncertas pakeitė laiką – šįkart jis vyks balandžio 30 d., pirmadienį. „Taip visiems turėtų būti patogiau, juk antradienis po festivalio – ne darbo diena,“ – teigia pašnekovas.

Be to, jau dabar paskelbta, kad vasarą „Kaunas Jazz“ surengs išskirtinį koncertą sostinėje – liepos 8-ąją LDK Valdovų rūmuose koncertuos populiariausias pasaulyje džiazo vokalistas, JAV žvaigždė Gregory Porteris.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA