Kauniečiai apie įvykį Draugystės parke: turi keistis ir įstatymai, ir žmonių požiūris | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai apie įvykį Draugystės parke: turi keistis ir įstatymai, ir žmonių požiūris

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį Kauną pasiekė žinia apie trečiadienio vakarą Draugystės parke jaunuolių gaujos negailestingai sumuštą mergaitę. Sužalotajai prireikė ir medikų pagalbos.

Jei mergaitę būtų sumušę pilnamečiai, jiems už šią nusikalstamą veiką grėstų bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Tačiau nukentėjusioji atsidūrė nepilnamečių taikinyje – baudžiamojon atsakomybėn jų traukti negalima, o tėvams, pirminiais duomenimis, gresia įspėjimas. Tai ir pakurstė kauniečių diskusijas.

Šneka, jog turi keistis įstatymai

„Vienareikšmiškai reikia mažinti amžių nuo kurio taikoma baudžiamoji atsakomybė, o tėvams griežtinti bausmes. Apie kokią tėvų valdžią galima kalbėti, jei per ausį sudavus gali vaiką atimti. Toks vaizdas susidaro, kad Lietuvos įstatymai ir realybė gerokai prasilenkia,“ – socialiniame tinkle „Facebook“ kilusioje diskusijoje piktinosi portalo skaitytoja Greta. Jai antrino ir Kaunietė Vaida :„Mano manymu jau seniai laikas mažinti amžių nuo kurio kyla baudžiamoji atsakomybė.“

Kitas kauniečius piktinęs aspektas – žmonių abejingumas. Kaip teigė įvykį matęs liudininkas, dalis žmonių tiesiog stovėjo ir žiūrėjo arba abejingi praėjo pro šalį. Tai užkliuvo ir „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai Linai: „Tie, kas matė šį įvykį, ramiai sau stovėjo ar praėjo, yra tokie patys, kaip tie, kurie mušė.. Mūsų visuomenė tokia abejinga, gyvenanti tik savo pasauly, nematanti kitų, tik save.. O įvykus kažkokiam įvykiui, stebimės kaip niekas nieko nematė.. Pasirodo visi viską mato, girdi, tik nesikiša..“

Tačiau atsirado ir prieštaringą nuomonę išsakiusių portalo skaitytojų: „Visi, kas rašot, kad žmonės stovi ir nieko nedaro turbūt nepagalvojat, kad kažką rimčiau padarius patiems tektų po teismus vaikščiot dėl „nuskriaustų vaikų“. Gaila, bet dėl to ir daro jie ką nori… “ – oponavo skaitytojas Rytis.

Liudininko numeris – su įvykiu susijusiu asmenų rankose

Penktadienį diskusijos tęsėsi ir toliau – pasirodė informacija, jog apie įvykį policijai ir žiniasklaidai pranešęs kaunietis susilaukė įvykyje dalyvavusių paauglių ir jų tėvų grasinimų. Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai ragino kaunietį netylėti – kreiptis į policiją ir perduoti grasinusių asmenų numerius. „Tikiuosi tas žmogus išsaugojo tuos grasintojų telefonų numerius. Žiauriai didelė pagarba tam žmogui. Dievaži, jis gal tai mergaitei gyvybę išgelbėjo,“ – rašė skaitytojas Rolandas.

Tačiau pagrindinis tiek įvykio liudininko, tiek portalo skaitytojų klausimas – kaip su įvykiu susijusius asmenis pasiekė liudininko telefono numeris. „Numerį gavo iš policijos arba tyrėjos. Ne pirmas kartas. Pasakė, kad nori pasikalbėti, ir gavo,“ – spėjo portalo skaitytoja Goda.

Skaitytoja Agnė turėjo kitą teoriją. „Nenustebčiau, kad telefono numerį susižinojo policijoje jaunuolių tėvai rašydami paaiškinimus. Ten viskas būna pateikiama. Jeigu dar tyrėjui sugebėjo dantį užkalbėt, tai sužinojo daugiau nei reikia,“ – rašė mergina.

Kaunietis Mindaugas siūlė įvykio liudininkui grasintojams atsilyginti tokiu pat elgesiu: „Paviešinkite visų galimai įsivėlusių paauglių vardus ir pavardes, jeigu jau tokie „grasintojai“ gavo jo telefono numerį.“

Daugiau informacijos apie įvykį rasite čia:

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA