Sparčiausiai augantis kurortas: turistų skaičius Birštone per metus išaugo daugiau nei 50% | Kas vyksta Kaune

Sparčiausiai augantis kurortas: turistų skaičius Birštone per metus išaugo daugiau nei 50%

Remiantis Statistikos departamento duomenimis apie turistų srautus pagrindiniuose Lietuvos kurortuose, per pastaruosius metus turistų skaičius Birštone išaugo beveik 55 procentais. Kurortas, išgyvenantis tikrą pakilimą, 2017 metais sulaukė beveik 110 tūkst., o 2016 metais – virš 71 tūkst. turistų. Nors turistų skaičiaus padidėjimu 2017 metus lyginant su 2016 metais galėjo pasigirti ir kiti kurortai, tačiau juose apsilankiusių turistų skaičiaus pokytis buvo ne toks ryškus. Palangoje – 11,7 proc., Druskininkuose – 0,6 procentai.

[galerija kiek=”8″]

Didėjantiems turistų srautams įtakos turėjo naujasis sveikatingumo ir poilsio kompleksas „Vytautas Mineral SPA“,  kuris 2017 metais buvo pripažintas inovatyviausiu SPA  centru Europoje ir profesionaliausiu SPA Baltijos šalyse. Taip pat atidarytas viešbutis „Pušynė“, išsiplėtusi paslaugų infrastruktūra, aiški ir patraukli komunikacija. Dėl kurorte esančio plataus paslaugų spektro, susidomėjimas Birštonu tarp įvairaus amžiaus turistų vis didėja ir jau lenkia kitus šalies kurortus.

Nemokamos sveikatos stiprinimo paslaugos Birštone – galimybė atgauti fizines ir dvasines jėgas, neištuštinant kišenės. Beveik visi turistai užsuka į Birštono centriniame parke įrengtą originalios architektūros mineralinio vandens garinimo bokštą. Šio bokšto sienomis tekantis mineralinis vanduo, veikiamas saulės ir vėjo, garuoja savaime ir pačiame bokšte bei 50–80 metrų spinduliu aplink jį leidžia kvėpuoti mineralų prisodrintu oru.

Vis labiau Birštoną pamilsta ir užsieniečiai. Nors bendrame atvykusiųjų sraute jų nėra daug, tačiau 2017 metais užsieniečių vidurio Lietuvos kurorte apsilankė net 49,7 procentais daugiau nei 2016 metais.

Gydymo paslaugos, kainuojančios kur kas mažiau nei kitose šalyse – viena iš priežasčių, kodėl užsieniečiai renkasi būtent šį kurortą. Žinoma, svarbu paminėti ir kitus patrauklius objektus, leidžiančius atvykusiems svečiams puikiai ir nebrangiai praleisti laiką. Tai pažintiniai Nemuno kilpų pasivaikščiojimo, Škėvonių, Velniabliūdžio gamtos takai, dviračių takų tinklas, Vytauto parke įrengtas Kneipo sodas su įvairaus šiurkštumo ir dygumo dangų takeliais bei savaime į žemės paviršių trykštančio gręžinio „Versmė“ mineralinio vandens baseinėliu.

Unikalia gamta bei sveikatai palankiu klimatu pasižymintis kurortas svečių laukia visus metus ir sezoniškumo turistų srautuose nėra. Miestas pasiruošęs priimti ir teikti aukštos kokybės gydymo, maitinimo, apgyvendinimo ir kitas paslaugas bet kuriuo metų laikotarpiu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA