Tuberkuliozės dienos išvakarėse sergančius vaikus džiugino linksmi ir išradingi klounai | Kas vyksta Kaune

Tuberkuliozės dienos išvakarėse sergančius vaikus džiugino linksmi ir išradingi klounai

Organizatorių nuotr.

Kauno klinikinės ligoninės ligoninės Vaikų ligų II skyriuje mažuosius pacientus džiugino ir juokino dainuojantys ir komiškas situacijas vaidinantys profesionalūs aktoriai – klounai.

Klounai Liusinda (aktorė Danguolė Petrikaitė) ir Kazimieras (aktorius Žilvinas Beniušis) aplankė sergančius tuberkulioze ir ūmiomis kvėpavimo takų ligomis mažųjų pacientų palatas, nepalikdami nė vieno abejingo vaiko, taip pat ir su kai kuriais jų buvusių tėvelių. „Vaikų emocijos mums irgi suteikia daug gerų jausmų, taigi vyksta abipusis apsikeitimas gera nuotaika“, – sakė Ž.Beniušis, jau 8 metus dirbantis organizacijoje „Rauonos nosys Gydytojai klounai“. Jo kolegė D.Petrikaitė gydytoja kloune darbuojasi dvejus metus. Jie kasmet tobulina šio žanro įgūdžius Austrijoje, specialioje mokykloje.

„Kiekviena kartą įeidami į palatą parengiame tam momentui skirtą vaidinimą, stengdamiesi pajausti, ko reikia konkrečiam pacientui. Veiksmas vyksta čia ir dabar“, – kalbėjo D.Petrikaitė.

Organizacijos „Raudonos nosys Gydytojai klounai“ aktoriai reguliariai įvairiose ligoninėse lanko sergančius vaikus, teikdami emocinę paramą vaikams ir juos slaugantiems artimiesiems. Jie dirba poroje, užsukdami į palatas ir individualiai bendraudami su vaikas per jų fantaziją ir vaizduotę. Tokiu būdu mažiesiems pacientams ir juos slaugantiems artimiesiems gydytojai klounai padovanoja džiugių akimirkų, kurių ligoninėse trūksta.

Gydytojai klounai Kauno klinikinėje ligoninėje pradėjo lankytis kartu su paramos ir labdaros fondo „Saulės smiltys“ savanoriais.

Artėjant pasaulinei kovo 24 d. minimai tuberkuliozės dienai fondo „Saulės smiltys“ savanoriai besigydantiems vaikams šią savaitę dar surengė futbolo turnyrą. Su vaikais kamuolį ganiojo iš Ispanijos atvykęs ir Lietuvoje gyvenantis kunigas Pedro Pich, mielai prisidedantis prie „Saulės smilčių“ iniciatyvų. „Pirmiausia sportas ir tik po to – moralas. Toks mano principas“, – kalbėjo dažnas Kauno klinikinės ligoninės svečias. P.Pich, pats būdamas futbolo fanu į šį žaidimą įtraukia ir ilgai čia besigydančius tuberkuliozę vaikus.

Dėmesio sulaukė ir skyriaus medikės, slaugytojos, pedagogė. Fondo „Saulės smiltys“ vadovė Marija Dubickienė joms įteikti dizainerės Sigitos Ivoškaitės sukurtus dirbinius. „Šiemet norėjome pagerbti personalą už pasiaukojantį ir kilnų darbą su mažaisiais pacientais“, – sakė M.Dubickienė.

Mažųjų pacientų laukė skanus tortas ir daug fondo atvežtų naujų knygų.

Tuberkuliozės paplitimo problema Lietuvoje tebėra itin aštri. Kauno klinikinėje ligoninėje netuštėja vaikų palatos, kuriose gydomi šia liga sergantys mažieji pacientai. Iš viso skyriuje šiuo metu guli 11 džiova sergančių vaikų. Iš jų dviem diagnozuota atviroji ligos forma.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA