Į gresiančią baudą ranka numojęs Š. Jasikevičius Madride pliekė ir teisėjavimą, ir savų žaidėjų požiūrį | Kas vyksta Kaune

Į gresiančią baudą ranka numojęs Š. Jasikevičius Madride pliekė ir teisėjavimą, ir savų žaidėjų požiūrį

delfi.lt 2018/03/23 07:59
R. Tenio nuotr.

„Man keista buvo, kad tiek tokių psichologinių klaidų padarėme. Rungtynės turėjo būti dar įdomesnės“, – po pralaimėjimo Madride apgailestavo Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius. Strategas nepabūgo dėl teisėjų kritikos gresiančios baudos ir bedė pirštu į didžiulį baudų metimo skirtumą tarp komandų.

Ketvirtadienį žalgiriečiai tris kėlinius kovojo pagirtinai, tačiau paskutiniame ketvirtyje atidavė iniciatyvą Madrido „Real“ krepšininkams ir pralaimėjo 81:88.

Iš statistinių rodiklių Lietuvos čempionų vedliui labiausiai akis badė baudų metimo skirtumai. „Real“ iš mestų 30 pataikė 25, o vos 9 kartus prie baudų metimo linijos stojęs „Žalgiris“ pataikė 7 kartus.

„Turime paminėti didžiulius baudos metimų skirtumus – tiek mestų, tiek sušvilptų prieš mus. Man nesvarbu, duos man baudą, ar neduos, bet reikia sakyti dalykus tokius, kokie yra, – piktinosi Šaras. – Kaip gali paaiškinti? Į vieną pusę švilpė, o į kitą – ne. Kaip kitaip? Daug veržėmės“.

„Kita vertus, pasakiau žaidėjams rūbinėje, ar jie nori šiais metais dar kažko, ar jiems užtenka. Šiandien atvažiavome tikrai ne kibti Madrido komandai į atlapus, o pažiūrėti, kaip bus. Aibė klaidų gynyboje ir klaidų, kurių buvo galima išvengti. Jei žaidžiame laikydamiesi žaidimo plano, atrodome gerai. Aišku, komanda jauna ir 40 minučių koncentracijos neišlaikys, bet kita vertus, reikia elgtis geriau“, – mintimis dalijosi „Žalgirio“ strategas.

Anot jo, tokią komandą kaip „Real“ galima įveikti su gynyba – jei mėtysi į vieną pusę, niekada nelaimėsi, nes Madrido komanda turi geresnę sudėtį.

„Detalės, detalės, detalės. To nepadarėme. O visas kalbas reikia įrodyti aikštėje. Šiandien reikėjo, reikės rungtynėse su CSKA. Nežinau, ar jie supranta, kaip svarbu gauti ketvirtfinalyje silpnesnį varžovą, nors tarp komandų skirtumas nedidelis, – kalbėjo Š. Jasikevičius. – Jei norime eiti aukščiau, mums reikės įveikti ir Madridą ar kažką panašaus. Įgūdis laimėti neatsiranda per vieną dieną. Tai sunkiausia išlavinti“.

„Žalgirio“ treneris pripažino, kad trūko traumuoto Axelio Toupane’o, kuris yra vienas geriausiai besiginančių žaidėjų komandoje, tačiau verkti dėl to neverta – „Real“ ekipai taip pat trūko žaidėjų.

Paklaustas, kaip vertina įžaidėjų pasirodymą, jis tvirtino, kad kai laikosi žaidimo plano, Kevinas Pangosas ir Vasilje Micičius yra geriausi įžaidėjai Europoje.

„Tačiau jei plano nesilaiko, ypač V. Micičius, tai jis atrodo kaip pirmokas. Žaidimas jo banguoja – momentais atrodo fantastiškai. Aišku, jis stengiasi, kovoja, kalbos nėra“, – sakė strategas.

Nepaisant pralaimėjimo „Žalgiris“ iš Madrido grįžta su bilietu į Eurolygos atkrintamąsias varžybas. Tai garantavo „Maccabi“ pralaimėjimas 75:76 Tel Avive Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkams.

Paklaustas apie istorinį „Žalgirio“ pasiekimą – patekimą į Eurolygos atkrintamąsias varžybas – Š. Jasikevičius atlyžo: „Toks pasiekimas dėl pralaimėjimo tikrai nenublanksta. Nueisiu, išgersiu vieną alaus ir viskas bus gerai. Fantastiškas pasirodymas, sveikinimas fanams ir žaidėjams“.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais kovo 30 dieną Kaune su reguliariojo sezono nugalėtojais Maskvos CSKA krepšininkais.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA