Savaitgalio orų prognozė: vis labiau jausis pavasaris | Kas vyksta Kaune

Savaitgalio orų prognozė: vis labiau jausis pavasaris

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Taip pat, kaip vėlavo žiemos pradžia, kol kas vėluoja ir pavasaris. Tačiau sinoptikai turi gerų žinių – šį savaitgalį orai jau pradės panašėti į pavasarį ir nors ryte dar ir kaustys lengvas šaltukas, įdienojus termometro stulpeliai priartės ir prie dešimties laipsnių ribos.

Penktadienio rytas dar pasižymės šalčiu, tačiau įdienojus šilumos netruks, nors ir numatomas nepastovus debesuotumas. Pūs nesmarkus pietvakarių-vakarų vėjas. Dieną oras šils iki 4–5 laipsnių, kritulių Kaune nenumatoma.

Penktadienio vakarą pragiedrėjęs dangus garantuos šalčio bangą šeštadienio rytą – termometro stulpelis Kaune nukris iki 7 laipsnio šalčio. Tačiau diena vėl maloniaistebins – temperatūra kils iki 5 laipsnių šilumos, bus saulėta, nurims vėjas.

Kol kas pavasariškiausias bus verbų sekmadienis. Rytą pradės tik lengvas šaltis, kurį dar iki vidurdienio pakeis šiluma. Kils pietvakarių vėjas, tačiau kils ir termometro stulpelis – sekmadienį oras gali įšilti ir iki 10 laipsnių šilumos. Krituliai, sinoptikų teigimu, Kauną taip pat aplenks.

Pavasariška bus ir savaitės pradžia – pirmadienį nors ir niauksis dangus, temperatūra išliks tokia pat kaip ir sekmadienį. Detalią orų prognozę galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA