Kaunas ruošiasi Velykoms: papuoštos dvi vietos (nuotraukų galerija) | Kas vyksta Kaune

Kaunas ruošiasi Velykoms: papuoštos dvi vietos (nuotraukų galerija)

R. Tenio nuotr.

Penktadienį Kaunas oficialiai pradėjo laukti šv. Velykų – miesto centre tradiciškai išdygo ir sušvito du didžiuliai margučiai. Pavasariškos puošmenos Laisvės alėjoje ir prie Kauno pilies gyventojus turėtų džiuginti kiek daugiau nei dvi savaites.

Kauno miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Albinas Vilčinskas patvirtino, kad du velykiniai papuošimai šiandien, kaip įprasta, sumontuoti ant Laisvės alėjos fontano ir pievoje prie Kauno pilies tiltelio.

Abu kiaušiniai nutvieksti įvairiaspalvėmis šviesos diodų lemputėmis. Mėgstamoje kauniečių susitikimų vietoje nutūpęs margutis išdabintas spiralių, gėlių ir augalų lapų motyvais, o senosios miesto dalies puošmena – ramunes primenančiomis gėlėmis ir dar „paremtas“ spalvotomis vėliavėlėmis. Penktadienio vakarą papuošimais stabtelėjęs grožėjosi ne vienas praeivis.

Viešojo pirkimo konkurso šioms dekoracijoms neprireikė. „Milžiniški stilizuoti kiaušiniai priklauso miestui – šiemet dekoracijos yra atnaujintos ir pastatytos miestui pasidžiaugti“, – sakė A. Vilčinskas.

Kultūros skyriaus vedėjas pridūrė, kad spalvingi švytintys margučiai Kauno centre stūksos iki Atvelykio (balandžio 8 d. – „Kas vyksta Kaune“).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA