Kasmet auganti žemės ūkio paroda: organizatoriai laukia rekordinio lankytojų antplūdžio (nuotraukų galerija) | Kas vyksta Kaune

Kasmet auganti žemės ūkio paroda: organizatoriai laukia rekordinio lankytojų antplūdžio (nuotraukų galerija)

R. Tenio nuotr.

Nuo ketvirtadienio Akademijoje įsikūrusiame Aleksandro Stulginskio universitete vyksta tarptautinė žemės ūkio paroda „Ką pasėsi… 2018“. Parodoje dalyvauja virš 300 įmonių ir organizacijų, apie 200 smulkiųjų augintojų, gamintojų, amatininkų. Paroda veiks iki šeštadienio vakaro.

Organizatoriai džiaugiasi ir svečiais iš užsienio – šiemet parodoje dalyvauja 24 įmonės iš Estijos, Latvijos, Lenkijos, Vokietijos, Prancūzijos, Rusijos ir Ukrainos.

Tradiciškai gausiausia parodoje yra žemės ūkio technikos ekspozicija – ji užima 42 tūkst. kv. m. plotą.

Paviljonuose įsikurė per šimtą įmonių pristatančių trąšas, augalų priežiūros priemones, techniką, technologijas, fermų įrangą, konsultavimo ir kitas paslaugas. Sodinukų augintojai ir amatininkai, pristatantys smulkųjį verslą, susibūrę ASU skveras.

Kaip ir kasmet, parodos lankytojų laukia gausi šviečiamoji programa. 43 seminarai, du forumai ir viena konferencija apima pačias įvairiausias temas – savo sukauptomis žiniomis ir patirtimi dalinsis Universiteto mokslininkai, įvairių ministerijų ir draugijų specialistai.

Pasak ASU rektoriaus Antano Maziliausko 2017 m. parodą aplankė daugiau kaip 100 tūkst. žmonių, šiemet organizatoriai tikisi dar didesnio srauto.

Siekiant išspręsti automobilių statymo parodos teritorijoje problemą, parodos organizatoriai skatina lankytojus naudotis specialiu nemokamu „Ką pasėsi…“ autobusu. Maršrutu PLC „Mega“ – „Ką pasėsi“ – PLC „Mega“ autobusai kas pusvalandį kursuos visomis parodos dienomis.

Įprastai su eismu susijusių problemų sukelia ne tik automobilių statymas – dėl didelio automobilių srauto kelyje link Akademijos galimos spūstys.

Visi parodos renginiai yra nemokami.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA