S. Skvernelis apie kelio Kaunas-Alytus rekonstrukciją: užtruks žemės paėmimo procedūros | Kas vyksta Kaune

S. Skvernelis apie kelio Kaunas-Alytus rekonstrukciją: užtruks žemės paėmimo procedūros

BNS 2018/03/23 20:36
„Wikipedia“ nuotr.

Penktadienį su Alytaus, Prienų ir Birštono merais susitikęs Saulius Skvernelis aptarė regionui svarbios eismo arterijos atnaujinimo klausimą. Premjero teigimu, valstybinės reikšmės krašto kelio Kaunas–Prienai–Alytus rekonstrukcija gali prasidėti 2021 metais.

„Suprantame šių darbų svarbą regionui ir jo gyventojams. Parengiamieji darbai jau pradėti. Ilgiausiai užtruks žemės paėmimo visuomenės poreikiams procedūros, kurios yra reikalingos, kad galėtume kelią praplatinti. Realu, kad ruožo Kaunas-Prienai tvarkymo darbai prasidės 2021 metais“, – pranešime spaudai cituojamas S. Skvernelis.

Jis penktadienį susitiko su Alytaus, Prienų ir Birštono merais. Šioms savivaldybėms kelias Kaunas–Prienai–Alytus yra itin svarbi transporto arterija.

2018 m. pradžioje šių bei Kauno rajonų merai kreipėsi į premjerą, prašydami kelio rekonstrukciją paskelbti valstybei svarbiu projektu. Taip siekiama greičiau gauti jam finansavimą.

Beveik visoje Kaunas–Prienai kelio atkarpoje greitis ribojamas iki 70 km/val, tačiau dėl spūsčių transportas juda gerokai lėčiau. 2015–2016 metais dalis 66 km ilgio kelio ruožų buvo atnaujinti, bet pernai darbai sustojo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA