Fiksuoja skaitytojas: čia netrukus bus galima skaičiuoti partrenktus žmones | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja skaitytojas: čia netrukus bus galima skaičiuoti partrenktus žmones

Skaitytojo nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė atidaus kauniečio įspėjimas. Judrioje reguliuojamoje sankryžoje miesto centre panaikinus vieną perėją, pėstieji, rizikuodami savo sveikata, vis tiek kerta gatvę, kur įpratę. Kauno miesto savivaldybė čia žada įrengti apsaugines tvoreles, bet jų dar nėra.

[galerija kiek=”4″]

Pakeitimus sankryžoje užfiksavęs ir portalą informavęs Mindaugas spėjo, kad A. Mickevičiaus ir K. Donelaičio gatvių sankryžoje, ko gero, greitai skaičiuosime partrenktus žmones.

„Po šviesoforo rekonstrukcijos neliko vienos perėjos, kuria būdavo galima kirsti K. Donelaičio gatvę arčiau „Park Inn“ viešbučio. Čia nebėra nei perėją žyminčio ženklo, nei pėstiesiems skirto šviesoforo ar nuožulnių bortelių. Tačiau daugybė žmonių eina per gatvę, kur tai draudžiama, ir centre kelia dar didesnes spūstis“, – aiškino skaitytojas.

Tikriausiai už spūstis svarbiau tai, kad pėstieji tiesiog patys stato save į pavojingą situaciją. Mindaugas sakė čia matęs jau ne vieną ratuotų ir batuotų eismo dalyvių konfliktą – žmonės nekreipia dėmesio į pasikeitusią judėjimo tvarką, pažeidžia Kelių eismo taisykles, o po to nustemba, kad vairuotojai jiems važiuoja „ant kojų“.

Susidurti su neatidžiais pėsčiaisiais kauniečiui teko ir pačiam: „Ryte vos nebuvo partrenkti du žmones, bandę ne pereiti, o perbėgti gatvę. Ilgai delsė, o kai pradėjau manevrą, jie, apsižvalgę, kad lyg ir dega žalias šviesoforo signalas, staiga šoko bėgti per gatvę praktiškai ant mano ir kitų automobilių kapotų.“

Mindaugui pačiam susisiekus su Kauno savivaldybe, ši patvirtino, kad toje vietoje pėsčiųjų perėja panaikinta ir artimiausiu metu bus įrengtos saugos tvorelės, turinčios perauklėti pėsčiuosius. Savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras „Kas vyksta Kaune“ patikslino, kad tvoreles sumontuoti planuojama ateinančią savaitę.

Kauno savivaldybės atsakymas dėl perėjos A. Mickevičiaus ir K. Donelaičio gatvių sankryžoje / Skaitytojo nuotr.

Skaitytojas pridūrė, kad perėja, jo manymu, čia buvo panaikinta dėl to, jog piko metu iš A. Mickevičiaus gatvės sukant i kairę link viešbučio formuodavosi spūstys. Kadangi toje vietoje reikėdavo praleisti ne tik tiesiai priešinga kryptimi važiuojančias mašinas, bet ir pėsčiuosius, užsidegus žaliam signalui pravažiuoti spėdavo vos 1-2 transporto priemonės.

Pėsčiųjų paslaugoms šioje sankryžoje tebėra trys kitos perėjos, tačiau didelė dalis jų kerta gatvę draudžiamoje vietoje. „Galiu pasakyti viena – kad yra žingsnis iki nelaimės. Kas minutę po pažeidimą, baisu net žiūrėti. Gal galima čia pastatyti policijos ekipažą? Nes greit piko metas“, – kalbėjo Mindaugas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA