Už 100 eurų nesiekiantį kyšį – tūkstantinės baudos policijos patruliams | Kas vyksta Kaune

Už 100 eurų nesiekiantį kyšį – tūkstantinės baudos policijos patruliams

BNS 2018/03/23 14:02
Asociatyvi nuotr. / Policijos nuotr.

60 eurų kyšį iš vairuotojo paėmusiems policijos patruliams skirtos tūkstantinės baudos, penktadienį pranešė Kauno apygardos teismas.

Teismas policijos patrulius pripažino kaltais kyšininkavus ir 28–erių Mantui Kazlauskui skyrė 7,5 tūkst. eurų baudą, o 45–erių Robertui Norvilui – 3,7 tūkst. eurų baudą.

Jiems taip pat vieniems metams atimta teisė dirbti valstybės tarnyboje.

Kauno apskrities policijos duomenimis, R. Norvilas tarnybą po šio įvykio paliko pats, o M. Kazlauskas yra nušalintas nuo pareigų iki nuosprendžio įsiteisėjimo. Nuosprendžiui įsiteisėjus jį iš tarnybos planuojama atleisti.

„Neteisėti pareigūnų veiksmai netoleruojami ir vertinami principingai, nuosprendžiui įsiteisėjus, pareigūnas bus atleistas. Policijoje yra nuolat vykdomos ir ateityje toliau bus aktyviai atliekamos vidaus kontroles priemonės“, – teigiama BNS perduotame Kauno apskrities policijos vadovybės komentare.

Gyventojai raginami pranešti apie galbūt neteisėtus policijos pareigūnų veiksmus. Šis atvejis taip pat išaiškintas gyventojų dėka.

Pareigūnai nuteisti už tai, kad 2016 metų rugpjūtį V. Krėvės prospekte Kaune sustabdė apsisukant dvigubą ištisinę juostą kertantį automobilį, tačiau apie sustabdytą automobilį, kaip to reikalauja Policijos patrulių veiklos instrukcija, nepranešė, protokolo už Kelių eismo taisyklių pažeidimą nesurašė ir už šį neteisėtą neveikimą vykdant įgaliojimus pareikalavo kyšio.

Vairuotojas, kuris taip pat galėjo būti neblaivus, 60 eurų vertės kyšį grynaisiais įdėjo į tarnybinio automobilio durelių daiktadėžę.

Nė vienas kaltinamasis savo kaltės nepripažino, tačiau aplinkybės, kad tikrino minėtą automobilį, neneigė. Teismas kaltės neigimą vertino kaip siekį išvengti atsakomybės, nes paimto kyšio faktą patvirtino liudytojų parodymai, vaizdo kamerų įrašai, kyšį davusio asmens telefoninių pokalbių turinys ir banko sąskaitos išrašai, policijos informacinės sistemos duomenys.

Skirdamas bausmes kaltinamiesiems teismas atsižvelgė, kad kyšio suma buvo nedidelė, taip pat į tai, kad M. Kazlauskas buvo aktyvesnis nusikalstamos veikos dalyvis, kaltinamieji neteisti, charakterizuojami teigiamai. Tai, kad nusikalstamą veiką padarė veikdami bendrininkų grupėje, pripažinta jų kaltę sunkinančia aplinkybe.

Baudas jie įpareigoti sumokėti per vienus metus nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA