Kauno rajone pasieniečiai triuškina didelius kontrabandos sandėlius | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone pasieniečiai triuškina didelius kontrabandos sandėlius

Kauno rajone Pagėgių pasieniečiai likvidavo didelį kontrabandinių rūkalų sandėliavimo ir, įtariama, perpardavimo sandėlį. Jame buvo 185 tūkst. pakelių cigarečių už daugiau kaip pusę milijono eurų, taip pat dešimtys tūkstančių grynųjų, manoma, gautų iš neteisėtos veiklos. Kovą tai yra jau antra panaši Pagėgių pasieniečių operacija Kauno rajone.

[galerija kiek=”4″]

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Specialiosios paskirties komandos pareigūnai Kauno rajone, Karmėlavos seniūnijoje esančio Narėpų kaimo garažų masyve, surengė operaciją.

Jos metu buvo užklupti 48-erių ir 53-erių Marijampolės bei Kauno gyventojai, kurie iš garažo į automobilius krovė cigaretes. Pagėgių kriminalistams įkliuvo ir 65-erių, įtariama, cigarečių pirkėjas. Jis atvyko, kai marijampolietis ir kaunietis jau buvo sulaikyti. Pasieniečiams patikrinus atvykėlį, paaiškėjo, kad jis atsivežė net 16 tūkst. eurų. VSAT pareigūnų manymu, jie buvo skirti cigaretėms įsigyti.

Narėpų kaime Pagėgių pasienio rinktinės pareigūnai iš viso patikrino penkis garažus. Keturiuose iš jų aptiktos cigarečių dėžės, kuriose buvo 185 002 pakeliai įvairių rūšių baltarusiškų rūkalų. Lietuvoje toks krovinys su mokesčiais yra vertas beveik 525 tūkst. eurų.

Penktame garaže VSAT pareigūnai rado įrengtą savotišką biurą, kuriame, be kitų daiktų, buvo pinigų skaičiavimo aparatas ir daugiau kaip 40 tūkst. eurų grynaisiais. Skaičiuojant su pirkėjo atsivežtais 16 tūkst. eurų, operacijos metu pasieniečiai iš viso paėmė 56 549 eurus.

Įtariama, kad į šią vietą atvykdavę pirkėjai įsigydavo kontrabandinių rūkalų, kuriuos vėliau perpardavinėdavo įvairiose Lietuvos vietovėse.

VSAT pareigūnai sulaikė ir prie garažų stovėjusius, įtariama, kontrabandininkų automobilius „Mini Coper“ , „VW Passat“, „Škoda Octavia“ ir „Opel Zafira“.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis Pagėgių pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų. Tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Sulaikytus cigarečių krovikus ir pirkėją VSAT pareigūnai buvo uždarę į areštinę. Vėliau trijulė paleista skyrus jai kardomąsias priemones rašytinius pasižadėjimus neišvykti ir asmens dokumentų paėmimą.

Automobiliai ir cigaretės saugomi Pagėgių pasienio rinktinėje.

Kovą tai buvo jau antra sėkminga Pagėgių pasieniečių operacija Kauno rajone. Mėnesio pradžioje jie Miškinių kaime sulaikė beveik 185 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių, kurių vertė irgi buvo daugiau kaip pusė milijono eurų. Tąkart VSAT pareigūnams įkliuvo ir rūkalus krovę keturi Kauno savivaldybės gyventojai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA