Kaltinimų strėlės žinomam restoranui: oficialiai moka grašius, o svaidosi „vokeliais“ | Kas vyksta Kaune

Kaltinimų strėlės žinomam restoranui: oficialiai moka grašius, o svaidosi „vokeliais“

Restorano „Grill London“ soc. tinklo „Facebook“ profilio nuotr.

Žiniasklaidoje pasirodžius kompromituojančiai informacijai apie esą neskaidrią veiklą, kurioje šmėžuoja „Grill London“ restoranų tinklo pavadinimas, prekės ženklo atstovai tikina, jog viskas, kas iki šiol teigta, nėra tiesa. Priešingai – tokią kritiką jie vadina neetiškais veiksmais, kuriuos pakurstė konkurentai.

Portalas 15 min. rašė, jog konkurentai „Grill London“ savininkus kaltina nelegalia veikla: mažesne nei minimali mėnesinė alga darbuotojams, „vokelių“ politika, atostogų pinigų nemokėjimu ir daugeliu kitų panašaus pobūdžio dalykų.

„Kas vyksta Kaune“ kalbėjosi su 10 to paties pavadinimo restoranų Kaune, Vilniuje bei Klaipėdoje valdančių įmonių rinkodaros vadovu Andriumi Bakanu. Pasak jo, žiniasklaidoje anksčiau pateiktos mintys visiškai neatitinka tikrovės.

„Visos mūsų bendrovės laikosi visų Lietuvos Respublikos teisės aktuose nustatytų reikalavimų, esame tikrinami atitinkamų valstybės institucijų ir esminių pažeidimų nebuvo nustatyta“, – komentavo pašnekovas.

„Rekvizitai.lt“ pateikiamais duomenimis apie vidutinį „Grill London“ darbuotojų atlyginimą Kaune, nesunku pastebėti, jog jis nesiekia net minimalios algos ribos – 342,25 euro. Bene tokia pati situacija ir sostinėje – 364,58 euro bei uostamiestyje – 373,88 euro.

Paklaustas apie tai, kodėl populiaraus restorano, veikiančio trijuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose, darbuotojai neuždirba minimalios nustatytos algos, A. Bakanas sakė, jog „Sodros“ pateikiamas vidutinis darbo užmokestis nesiekia mininalios mėnesinės algos dydžio dėl žmonių, dirbančių ne visu etatu, bei darbuotojų kaitos.

„Tai yra, jeigu žmogus išeina iš darbo viduryje ar pradžioje mėnesio, jis negauna atlyginimo už visą mėnesį, o „Sodros“ pateiktoje statistikoje vidutinis atlyginimas – iškreiptas. Realus valandinis atlygis įmonėje yra didesnis nei minimali mėnesio alga“, – tikina jis.

Rinkodaros vadovo pateiktais duomenimis, visuose „Grill London“ restoranuose, įsikūrusiuose minėtuose šalies miestuose, dirba 330 žmonių. Tačiau esą skaičius nuolat keičiasi dėl darbuotojų kaitos. Galima pridurti, kad visi 10 šalyje veikiančių „Grill London“ restoranų registruoti kaip atskiros įmonės. A. Bakano teigimu, toks manevras versle taip pat pasirinktas neatsitiktinai.

„Pasirinkome strategiją, kad kiekvienas restoranas būtų vystomas kaip atskiras projektas. Tai suteikia lankstumą akcininkams nuspręsti, ar jie nori dalyvauti viename ar kitame projekte. Todėl skirtingi restoranai gali priklausyti ir priklauso skirtingiems akcininkams. Vertindami kiekvieno restorano kaip atskiros įmonės galimybes, esame lankstesni pasiūlyti labiausiai vartotojų poreikius atitinkančius vietos, interjero ir virtuvės sprendimus. Tai nepatinka kai kuriems konkurentams“, – kalbėjo „Grill London“ atstovas.

Pasak jo, būtent dėl pastarųjų aspektų kiti restoranai konkurencinėje kovoje iš užančio traukia neetiškus ginklus, užpila anoniminiais skundais valstybės institucijas.

„Suprantame, kad institucijos privalo reaguoti į skundus, todėl mūsų restoranai jau ne kartą buvo tikrinami, ir esminių pažeidimų nustatyta nebuvo. Laimingas klientas ir nelaimingas konkurentas yra geriausias paskatinimas dirbti dar geriau“, – teigė A. Bakanas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA