Dvigubos „Eurolygos“ savaitės nesėkmė: žalgiriečiams nepavyko įveikti Madrido komandos | Kas vyksta Kaune

Dvigubos „Eurolygos“ savaitės nesėkmė: žalgiriečiams nepavyko įveikti Madrido komandos

R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ krepšininkai žaidė Eurolygos 28-ojo turo rungtynes. Žalgiriečiai išvykoje susitiko su Madrido „Real“ komanda. Nors žalgiriečiai ir kovojo atkakliai, to neužteko – aikštelės šeimininkai juos palaužė rezultatu 88:81.

Rungtynių pradžioje žalgiriečiai niekaip neatrado kelių varžovų krepšio link, tad prabėgus porai minučių atsiliko 0:4. Galų gale ledus iš vidutinio nuotolio pralaužė komandos kapitonas Paulius Jankūnas, o sėkmingai iki tol gynyboje dirbęs jaunasis Paulius Valinskas drąsiai sužaidė ir puolime – 4:4. Išsijudinę Lietuvos čempionai nestabdė ir po Brandono Davieso bei P.Jankūno dvitaškių jau pirmavo 8:4. Tiesa, tarsi amerikietiškais kalneliais vykusiame pirmajame kėlinyje savojo šanso sulaukė ir karališkasis Madrido „Real“ klubas, vėl atsiplėšęs iki 8:12. Puikų Vasilije Micičiaus perdavimą po krepšiu gavo Antanas Kavaliauskas, tritaškius suleido Artūras Milaknis ir Beno Udrihas, tačiau atkaklioje pirmoje rungtynių atkarpoje 16:19 triumfavo ispanai.

Antrą kėlinį uraganiniu reidu atidarė aktyvų žaidimą tęsęs B.Udrihas, svečius į priekį 20:19 buvo išvedęs A.Kavaliauskas, bet staigiai „Real“ krepšininkai susigrąžino iniciatyvą į savo rankas – 20:27. Tolti šeimininkams neleido „Žalgirio“ puolimą ant savo pečių nešę A.Kavaliauskas ir V.Micičius (27:34), o po dviejų A.Milaknio ir vieno Aarono White‘o tolimų šūvių kauniečiai persvėrė rezultatą savo pusėn – 37:36. Prieš pat didžiąją pertrauką A.Milaknis smeigė jau ketvirtą savo ir šeštą iš šešių komandos tritaškių, meistriškai pirmus du kėlinius uždarė po krepšiu piruetą atlikęs V.Micičius – 44:41.

Trečiajame kėlinyje Lietuvos čempionai apsukų nemažino ir po šaltakraujiškų Edgaro Ulanovo bei A.White‘o epizodų atsiplėšė iki 48:41. Iš tolėliau taikliai krepšį atakavo nuo suolo pakilęs jaunasis Gytis Masiulis, tačiau prie baudų metimų linijos apsigyvenę šeimininkai perėmė iniciatyvą – 50:51. Sunkiu komandai metu prabilo ilgai tylėjęs Kevinas Pangosas, iš vidutinio nuotolio prisišaudė P.Jankūnas, bet kitoje aikštės pusėje sukrito du skaudūs tritaškiai (54:57). Nors baudas realizavo P.Jankūnas, aukštesnę pavarą įjungę varžovai privertė minutės pertraukėlę sudeginti Šarūną Jasikevičių – 56:61. Iškart po pasitarimo sudėtingus taškus pelnė A.Milaknis, V.Micičiaus perdavimą-saldainiuką išvyniojo deficitą iki 60:61 ištirpdęs P.Jankūnas. Per likusį laiką „Žalgiriui“ nelengvu metimu taškus rinko K.Pangosas, tad visa pagrindinė kova dėl pergalės nusikėlė į ketvirtąjį kėlinį – 62:65.

Lemiamą mačo atkarpą aštriu reidu pradėjo pražangomis stabdytas V.Micičius, tolimu dūriu rezultatą lygino K.Pangosas – 67:67. Tiesa, ilgai netrukus šeimininkai pavojingai atitrūko (67:73). Tai nė motais buvo dar du metimus iš vidutinio nuotolio realizavusiam P.Jankūnui bei reikiamu metu iš toli sužibėjusiam K.Pangosui – 74:75. Pajutę kauniečių kvėpavimą į nugarą „Real“ suaktyvino savo veiksmus ir, likus porai minučių, pirmavo 74:81. Lietuvos čempionams gyvą viltį palaikė komandos kapitonas P.Jankūnas (76:81), tačiau visas abejones sklaidė sudėtingą tritaškį įsmeigęs Rudy Fernandezas – 76:84. Savo taškų kraitį pasipildyti spėjo P.Jankūnas ir K.Pangosas, bet esmės žalgiriečiai nepakeitė ir po atkaklios kovos 81:88 pripažino karališkojo klubo pranašumą.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 21, A.Milaknis 14 (4/5 trit., 2 per. kam.), K.Pangosas 12 (4 rez. perd.), A.Kavaliauskas 8, V.Micičius 8 (7 rez. perd.), B.Udrihas 5, A.White‘as 5, B.Daviesas 2, G.Masiulis 2, P.Valinskas 2, E.Ulanovas 2 (4 rez. perd.).

„Real“: F.Reyesas 16 (6/7 dvit.), F.Causeuras 14, L.Dončičius 11 (7 rez. perd.), J.Carrollas 10.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA