R. Karbauskis nedeklaravo šimtatūkstantinio sandorio su „Agrokoncernu“ | Kas vyksta Kaune

R. Karbauskis nedeklaravo šimtatūkstantinio sandorio su „Agrokoncernu“

BNS 2018/03/22 13:42
DELFI nuotr.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis ir vienintelis „Agrokoncerno“ akcininkas Ramūnas Karbauskis nedeklaravo beveik 900 tūkst. eurų sandorio, skelbia naujienų portalas 15min.lt.

Anot portalo, „Agrokoncerno“ finansiniuose dokumentuose nurodoma, jog akcininkas yra įsiskolinęs įmonei 869 tūkst. eurų, bet tokio sandorio nematyti politiko deklaracijoje.

Pats R. Karbauskis paaiškino, kad toks sandoris iš tiesų buvo, jis pirko akcijas iš savo įmonės, o deklaruoti ketino vėliau, įvykdžius sutartį, tačiau po žurnalistų klausimų tą padarysiąs dabar.

„2014 m. gruodžio 22 d., keičiant „Agrokoncerno“ įmonių grupės struktūrą, buvo sudaryta akcijų pirkimo–pardavimo sutartis tarp manęs (pirkėjo) ir UAB „Agrokoncernas“ (pardavėjo) dėl UAB „Agrokoncerno grupė“ akcijų įsigijimo. Pagal sutartį už įsigytas akcijas privalau atsiskaityti iki šių metų gruodžio 30 d.“ – rašoma R. Karbauskio atsakyme.

Pagal įstatymą, Seimo nariai privačių interesų deklaracijose turi nurodyti visus galiojančius sandorius, kurie yra didesni nei 3 tūkst. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA