„Hop Doc“ atsinaujina – tokių maisto derinių kitur Kaune nerasite | Kas vyksta Kaune

„Hop Doc“ atsinaujina – tokių maisto derinių kitur Kaune nerasite

„Hop Doc“ nuotr.

Ar kada ragavote tuno ar menkės mėsainio? O ar pagalvojote, kad desertu galima mėgautis ne tik su kava ar arbata? Gero maisto ir gėrimų atstovai „Hop Doc“ plečia savo meniu ir svečius kviečia į dar neatrastų skonių pasaulį. Savaip interpretuota įvairių kraštų virtuvės klasika čia dera su neįprastais, bet garantuotais eksperimentais, o M. Daukšos g. 23 besisukantis personalas rūpinasi, kad gerklę suvilgytų gardžiam kąsniui tinkamiausia pora.

„Nenorime, kad žmonės ateitų ir tiesiog daug gertų – tokių vietų apstu. Mes skatiname degustavimą, edukaciją – kad žmogus atrastų kuo daugiau skonių ir jų derinių. Dabar dar giliau neriame į maisto ir gėrimo derėjimą. Meniu turime ir naują lapą, kur išvardinti visi patiekalai ir kokie fermentuoto gėrimo stiliai prie kiekvieno tinka. Galvodamas, ką užsisakyti, iš karto gali tinkamai pasirinkti ir gėrimą“, – naujoves, kurių yra ir daugiau, pristatyti ėmėsi „Hop Doc“ savininkas ir vadovas Mindaugas Urmanavičius.

Anot Mindaugo, būna ir tokių atvejų, kai klientas užsisako patiekalą ir labai mėgstamo stiliaus alų, kuris iš tiesų visai netinka prie pasirinkto maisto. Tada barmenas nuoširdžiai pasiūlo kitą variantą: „Norime, kad svečias išeitų su geriausia patirtimi, atrastų ir naują skonį.“

Skatina bendrauti ir atsižvelgia į metų laiką

Naujajame „Hop Doc“ meniu, visų pirma, smarkiai išplėstas užkandžių pasirinkimas , savaitgalį prie užkandžių priskiriamos ir austrės, kurios kiekvieną penktadienį atkeliauja šviežios.

„Viena naujienų – kukurūziniai vištienos kąsneliai. Tai vištienos filė, padengta tam tikra paniruote, kurią ruošiame patys. Iš pietų į meniu atkeliavusi kesadilija, kurią galime paruošti tiek vegetarišką, tiek su vištienos krūtinėle, aštrią arba ne. Turime keturių sūrių rinkinį su garstyčiomis, svogūnų džemu, duona – šis užkandis skiriasi nuo kitur siūlomų tuo, kad sūris supjaustytas stambiai, aiškiai atskirtas ir kiekvienam klientui pateikiama skirtingų sūrių dermės su tam tikromis gėrimo rūšimis kortelė“, – pasakojo M. Urmanavičius.

Kita naujiena – užkandžių lenta, skirta 10-12 asmenų, ant kurios patiekiami sūriai, buffalo sparneliai, naminiai traškučiai, „Hop Doc“ marinuotų alyvuogių, chorizo dešra. Dėmesingas „Hop Doc“ personalas pastebėjo, kad kildavo tam tikrų problemų apsilankius didelėms kompanijoms – didžioji dalis užkandžių būdavo karšti, žmonėms bendraujant ir protarpiais užkandant maistas pravėsdavo.

„Nusprendėme užtaisyti šią spragą, kad svečiai galėtų dalintis maistu vieni su kitais, neskubėdami jį ragauti. Dar viena nauja pozicija – plėšytos jautienos troškinys su chorizo dešra, čederio sūriu ir avokadu. Anot Mindaugo, toks patiekalas, ypač vyraujant vėsiems orams, turėtų būti kiekviename bare, mat šiuo sezonu žmonės, ypač lietuviai – pusiau šiauriečiai, tikrai nori kažko sotesnio, aštresnio.

„Patiekalas atrodo gana spalvingai, jis aštrokas, kitoks nei įprasti čili troškiniai, jautienos guliašai. Su polėkiu pažiūrėjome į šį dalyką. Dešra suteikia aitrumo, paprikos skonio, o avokadas nuramina, švelniai atsveria intensyvų skonį“, – sakė M. Urmanavičius.

Mėsainiai, kokių kitur Kaune nerasite

„Mėsainių meniu pamažu vis plečiasi – atsidarę turėjome, rodos, keturis, o šiandien – jau septyni. Tai ne naujiena, bet du iš jų yra vegetariški, be mėsos ar žuvies. Tokio maisto dabar prašo vis daugiau žmonių, tad bandome patenkinti poreikį. Viena naujiena šiame skyriuje įvesta dar pernai lapkritį – tai plėšytos vištienos mėsainis su barbekiu padažu, kurį verdame patys“, – šiandien Lietuvoje itin populiaraus patiekalo mėgėjus viliojo pašnekovas.

Taip pat čia galite paragauti mėsainio su tuno filė, kepta ant anglių – kur nors kitur Kaune tokį kaži ar galima rasti. Kadangi žuvies tema pasirodė nusisekusi, tunui į draugiją pastatytas mėsainis su menke. Su juo patiekiami čia pat gaminti garstyčių majonezai, puikiai dera ir marinuoti agurkėliai, marinuotas imbieras.

„Patiekalas lyg ir švelnus, bet visiems skoniams susijungus išeina pikantiškas. Apskritai meniu dabar – klasikinis mėsainis su jautiena, du su vištiena, du su mėsa ir du vegetariški. Vienas – su pakeptu brandintu ožkos sūriu, kitas – su burokėlių paplotėliu ir fetos sūriu. Burokėliai kurį laiką Lietuvoje buvo ant bangos, juos patiekdavo prabangūs restoranai. Tai puiki gero skonio daržovė. Ilgą laiką siūlėme tik su ožkos sūriu – dabar ir žmogus, nenorintis nei mėsos, nei žuvies, turi pasirinkimą“, – vegetariškus akcentus aptarė „Hop Doc“ vadovas.

Netikėtos interpretacijos ir žanro klasika

Pagrindinis meniu nėra labai platus, bet kokybiškas. Čia rasite salotas su ožkos sūriu, vištiena, tunu, aštuonkojį, kuris vienam maisto kritikui prieš pusantrų metų nepaprastai patiko. Maistą labai išgyrė, bet davė keturias žąsis vietoje penkių, nes nepatiko interjeras – asocijavosi su medkirčiais, juokėsi Mindaugas.

„Kiek žmonių, tiek nuomonių. Džiaugiamės, kad patiko patiekalas, dėl ko ir stengiamės, o su interjeru visiems neįtiksi. Baras turi būti jaukus, turėti išskirtinumą, ir kiekvienas savininkas tą išskirtinumą kuria savaip“, – svarstė vyras.

Be vištienos filė, kiaulienos šonkauliukų su barbekiu padažu, jautienos žandų, troškintų tamsiame aluje, naujiena – brandintas black angus jautienos didkepsnis su šviežiai grūstais pipirais, kurį galima pritaikyti kliento skoniui. Čia – tiesiog klasika.

Kita nauja pagrindinio meniu pozicija, angliška klasika – menkė tešloje su bulvytėmis. Ilgai atidirbinėta receptūra, tinkanti prie elių, bitterių. Puikus pasirinkimas, norint nesunkiai užkąsti. Patiekiama su firminėmis „Hop Doc“ citrininėmis bulvytėmis, kurios ruošiamos su citrinų aliejumi ir specialiais prieskoniais.

Akylai renkasi produktus

Apskritai, šaldytų produktų „Hop Doc“ virtuvėje praktiškai nėra – bulvytės fri, ko gero, vienintelis toks. Viską čia stengiamasi daryti patiems, todėl klientas maistą gauna ne visada gauna greitai, bet jis visada būna kokybiškas ir skanus. Perkama šviežia mėsa – naudojama mėsainiuose yra čia malama ir marinuojama. Padažai, majonezas plakami vietoje, verdamas ir barbekiu padažas, kuriam naudojamas gana brangus 10-ties metų brandinimo dūminis viskis.

Maisto kokybe, nei paruošimu ir patiekimu čia nusivilti neteks / „Hop Doc“ nuotr.

„ Maisto kokybė mums labai svarbi – renkantis produktų tiekėją, šis veiksnys yra lemiantis, o ne kaina. Tik jeigu kokybė tenkina, su tiekėju kalbame apie konkretaus produkto kainą. Žinome, iš ko gaminame patiekalą ir duodame svečiams tai, kas geriausia, nes klientas tikrai pastebi ir jautriai reaguoja į kokybės svyravimus, – patikino M. Urmanavičius.

Per 100 rūšių

Ši vieta apskritai yra apie mažųjų nepriklausomų daryklų gaminamą lietuvių mėgstamą fermentuotą gėrimą. Jo yra per 100 rūšių: 12 kranų ir didelis pasirinkimas buteliuose. Skirtingų rūšių gėrimams, aiškino Mindaugas, reikalingos skirtingos laikymo ir patiekimo temperatūros, visai kaip vynui, kad atsiskleistų visas aromatas, skonis. Dėl to stovi ne vienas šaldytuvas, o penki. Porterius, stautus, belgiškus alus reikia patiekti šiltesnius, o elius, lagerius – vėsesnius.

Lygiai taip pat yra su kranais – po baru stovi keletas šaldiklių, kiekvienas kranas sureguliuotas skirtingai. Kranai sudėliojami metams – yra nuo vieno iki trijų „svečių“, kurie nuolat keičiami. Plati belgiškų gėrimų selekcija – tradicinis blonde’as, dubbelis.

„Ypač pastarasis – ypatingas, gana retas, gaminamas trapistų vienuolių, o tokių vienuolynų pasaulyje tėra 11. Dalį pelno privalu skirti vienuolynų išlaikymui. Didžioji dalis jų yra Belgijoje, Olandijoje, po vieną Italijoje, Austrijoje ir Amerikoje“, – pasakojo M. Urmanavičius.

Kovo pradžioje imtasi Flandrijos raudonojo elio, kuris Lietuvoje nėra plačiai žinomas, kaip belgiškas šviesus ir tamsus alus. Minėtas elis brandintas ąžuole – jis turi ne įprastą saldžiarūgštį skonį. Yra ir tradicinių lagerių, IPA, pale ale’ų, Lietuvos vartotojui žinomų jau kurį laiką. Iš krano taip pat bėga prosecco, tinkantis šventei, prie austrių. Pilstoma nemažai Lietuvos mažųjų daryklų gaminamo gėrimo rūšių.

„Užsukite į „Hop Doc“ įvertinti naująjį meniu, degustuoti naujus patiekalus ir gėrimus“, – kviečia M. Urmanavičius.

Primename, kad „Hop Doc“ įsikūręs Senamiestyje, M. Daukšos g. 23. Visas naujienas galite sekti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA