Kauno centre pastatyti automobilį bus lengviau – išbandoma nauja sistema | Kas vyksta Kaune

Kauno centre pastatyti automobilį bus lengviau – išbandoma nauja sistema

Kaunas.lt nuotr.

Kauno centre esančioje Gedimino gatvėje išbandomi į asfaltą įmontuoti magnetiniai jutikliai, padedantys vairuotojus informuoti apie laisvas parkavimo vietas. Šią naujovę ketinama įdiegti ir kitose labiausiai automobiliais apkrautose gatvėse.

Gedimino gatvės atkarpoje nuo sankryžos su Kęstučio gatve iki Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios iš viso įrengti 22 magnetiniai jutikliai ir LED švieslentė, rodanti laisvų stovėjimo vietų šioje zonoje skaičių.

„Pilotinį projektą pradedame būtent šioje vietoje dėl čia įsikūrusių Priėmimo, skubios pagalbos ir traumų skyrių, į kuriuos atvykstantiems kauniečiams itin svarbu parkuojant automobilį sugaišti kuo mažiau laiko“, – teigė viešosios įstaigos „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktorius Justas Limanauskas.

Šveicarijoje pagaminti magnetiniai jutikliai yra atsparūs drėgmei, druskoms ir be jokių laidų montuojami tiesiai į asfalto dangą. Juose integruoti maitinimo elementai, kurie jutikliui leidžia veikti nuo 5 iki 10 metų. LED ekranas ir programinė įranga pagaminti Lietuvoje.

Kuomet šioje Gedimino gatvės atkarpoje būna užimtos visos parkavimo vietos, vairuotojams rekomenduojama automobilį statyti kitame Gedimino gatvės ruože tarp Kęstučio ir Miško gatvių arba prie 24 numeriu pažymėto pastato Kęstučio gatvėje esančioje stovėjimo aikštelėje.

„Siekiant, kad sistema veiktų kuo tiksliau, vairuotojų prašome laikytis Kelių eismo taisyklių ir automobilius statyti į subraižytas stovėjimo vietas“, – kauniečių prašė J. Limanauskas.

Ateityje tokio tipo sistemas planuojama įrengti ir kitose labiausiai apkrautose miesto gatvėse. Planuojama, jog diegiant būsimas išmanaus parkavimo sistemas informaciją apie laisvas stovėjimo vietas bus galima matyti ne tik LED švieslentėse, bet ir mobiliųjų telefonų aplikacijoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA