Nustatyti mergaitę sumušę asmenys: baudžiamojon atsakomybėn traukiami nebus | Kas vyksta Kaune

Nustatyti mergaitę sumušę asmenys: baudžiamojon atsakomybėn traukiami nebus

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Ketvirtadienio popietę Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (VPK) pranešė, kad nustatyti du iš maždaug 10 asmenų, vakar užpuolusių dvylikametę mergaitę. Kadangi jaunuolis ir mergina patys nė neturi 16 metų, patraukti baudžiamojon atsakomybėn jų negalima.

Mažametę grupė jaunuolių sužalojo kovo 21 d., 19 val., V. Krėvės prospekte. Kauno apskrities VPK Kauno miesto Dainavos policijos komisariato pareigūnai dėl šio įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 140 str. 3 d.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad šioje LR baudžiamojo kodekso dalyje už fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą, kai veika padaryta mažamečiui, numatoma bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Kaip toliau informuoja policija, ketvirtadienį atlikus eilę ikiteisminio tyrimo veiksmų buvo nustatyti du asmenys, dalyvavę muštynėse – 14 metų jaunuolis ir 15 metų mergina.

Pagal įstatymą, asmenys iki 16 metų patraukti baudžiamojon atsakomybėn būti negali, todėl visą surinktą informaciją pareigūnai perduoda Kauno miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriui, bus sprendžiamas klausimas dėl atsakomybės taikymo jaunuolių tėvams.

Jiems gresia administracinė atsakomybė pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 73 str. dėl tėvų valdžios nepanaudojimo arba panaudojimo priešingai vaiko interesams. Už tai numatomas įspėjimas, o jeigu nusižengimas pakartotinis – bauda nuo 10 iki 100 eurų su galimu įpareigojimu dalyvauti alkoholizmo ir narkomanijos prevencijos, bendravimo su vaikais ar kitose programose.

Pareigūnai toliau tikslina įvykio aplinkybes, atlieka ikiteisminio tyrimo veiksmus ir siekia nustatyti visus įvykyje dalyvavusius asmenis.
Asmenis, mačiusius šį įvykį policija prašo kreiptis į Kauno apskrities VPK telefonu 837 303 450, 837 303 893 arba skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Ketvirtojo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA