Liudininkas papasakojo apie mergaitę Draugystės parke talžiusius jaunuolius: visas mikrorajonas įbaugintas | Kas vyksta Kaune

Liudininkas papasakojo apie mergaitę Draugystės parke talžiusius jaunuolius: visas mikrorajonas įbaugintas

delfi.lt 2018/03/22 17:21
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Trečiadienio vakarą Kaune – barbariškas įvykis. Buvo sumušta maža mergaitė. Policija skelbia, kad tai padarė didelis būrys jaunuolių. Su žurnalistais susisiekė, kaip pats teigia, įvykio liudininkas, kuris papasakojo daugiau detalių apie žiaurias muštynes.

Pranešimas apie sumuštą mergaitę, gimusią 2006-aisiais, gautas trečiadienį, apie 19 val. Viskas vyko judriame daugiabučių apsuptame V. Krėvės prospekte.

Policija teigia, kad mergaitę mušė didelis būrys jaunuolių. Mažametė buvo nugabenta į Kauno klinikas, po to išleista rankos ir kojos sumušimus gydytis namuose.

Su DELFI susisiekė kaunietis, prisistatęs Algimanto vardu. Jis tikina matęs kraupų įvykį. Algimantas atskleidė daugiau detalių apie trečiadienio vakaro muštynes.

Pastebėjo būrį jaunimo

Vyras tikina, kad tai buvo įprastas vakaras. Algimantas pasakojo pasistatęs automobilį ir pradėjęs parku kulniuoti savo namų link. „Einu ramiai, neskubėdamas – geras vakaras. Žiūriu, parke stovi būrys žmonių. Jie sustoję ratu, žiūriu, kažką daro – juda, mosikuojasi kojomis“, – prisiminė Algimantas.

Pašnekovo minimas būrys esą stoviniavo kauniečiams gerai žinomo Draugystės parko prieigose, netoli banko pastato. Netoliese – itin judri gatvė, kuri piko metu būna tiesiog užkimšta automobiliais.

Už 10-ties metrų, tikino Algimantas, – autobusų stotelė. „Toje stotelėje buvo žmonių, matė netoliese stovintį būrį, bet nieko nedarė“, – sakė kaunietis.

Iš pradžių Algimantas esą galvojo, kad vaikai, sustoję ratu, žaidžia, tačiau visgi nusprendė prieiti kiek arčiau.

Kraupus vaizdas

„Prieinu artyn, ogi žiūriu – jie spardo žmogų. Aš įšokau į tą vaikų būrį, sakau: „Staigiai baigiat, ką čia dirbat!“ Tai jie man sako: „Seni, eik iš čia, būsi ir tu suspardytas!“ – pasakojo įvykio liudininkas ir pridėjo, kad taip pat buvo palydėtas necenzūriniais žodžiais.

Pasak pašnekovo, mergaitę mušusį būrį sudarė maždaug 12–15 metų paaugliai. Algimantas sakė atsimenąs, kad jaunuolių buvo apie 15. Merginų ir vaikinų santykis – daugmaž lygus.

„Kai vaikai išsilakstė, aš mergaitę pakėliau iš purvo. Ji visa kruvina, sudaužyta, ištinus. Ji išsigandus, dreba, verkia. Aš supratau, kad viskas – katastrofa. Nuvedžiau ją į šviesą, staigiai iškviečiau policiją, greitąją“, – dėstė vyras.

Iš drebančios mažametės kaunietis esą sugebėjo išpešti tik jos amžių. Jai, tikino, yra 11-ka. Kitus Algimanto klausimus mergaitė ignoravo. Pašnekovas spėjo, kad mažametė buvo per daug išsigandusi – drebėjo.

Atvykę greitosios pagalbos medikai išsivežė mergaitę į ligoninę, o policijai kaunietis esą papasakojo, ką matęs. Pareigūnai jo parodymus užfiksavo, šiandien jis sako buvęs policijoje liudyti. Kaunietis sakė mergaitę mušusių vaikų nepažįstąs, nors ir gyvena netoli įvykio vietos.

Suglumino abejingumas

Tačiau labiausiai Algimantą įskaudino žmonių abejingumas. Nors įvykio vieta nebuvo labai nuošali, netoliese, stotelėje, autobuso laukė žmonės – niekas esą nepriėjo ir nepadėjo mergaitei.

„Prie vieno stovinčio žmogaus priėjau, sakau: „Esi suaugęs žmogus, kodėl nieko nedarai“. Ai, sako, ne mano reikalas. Įsivaizduokit, kas vyksta – kas per visuomenė? Pyktis taip užvirė, kad negaliu. Aš galvą paguldyčiau už tokius dalykus, o čia – nieko“, – abejingumu piktinasi pašnekovas.

Mikrorajone sėja baimę

Šis nutikimas pasėjo baimę Dainavos rajono, kuriame viskas vyko, gyventojams, tikino pašnekovas. Esą tai ir taip ne pats saugiausias rajonas, tačiau šis įvykis privertė bijoti ne tik suaugusių, bet ir vaikų.

Pacukai seniai tame rajone siaučia, vakarais geriau nesimalt. Anksčiau bijodavai suaugusių banditų, o dabar reikia bijoti vaikų. Kalbu su žmonėmis, jie sako, kad labiausiai bijo vaikų. Nes kai užkabins – nežinosi, ką daryti“, – sako pašnekovas.

Algimantą šis įvykis itin sukrėtė. „Pamačiau, ta mergaitė – smulkutė, gležnutė, net širdį suspaudė“, – su apmaudu balse pasakojo vyras.

Rado du įtariamuosius

Policija informavo, kad ketvirtadienį nustatyti du asmenys, dalyvavę muštynėse. Tai – 14 metų jaunuolis ir 15 metų mergina.

Pagal įstatymą, asmenys iki 16 metų patraukti baudžiamojon atsakomybėn būti negali, todėl visą surinktą informaciją pareigūnai perduoda Kauno miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriui, bus sprendžiamas klausimas dėl atsakomybės taikymo jaunuolių tėvams.

Tėvams gresia administracinė atsakomybė dėl tėvų valdžios nepanaudojimo arba panaudojimo priešingai vaiko interesams, rašoma policijos išplatintame pranešime. Daugiau apie įtariamuosius ir jų tėvams gresiančią atsakomybę skaitykite čia.

Kauno policijos atstovė spaudai Justina Kazragytė patvirtino, kad pranešimą apie įvykį trečiadienio vakarą, apie 19.30 val., policija gavo iš įvykį mačiusio vyriškio. Ji taip pat pasakė, kad šįryt policijoje lankėsi ir vienas įvykį matęs vyras.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA