Iškilus sunkumams dėl baseino Nemuno saloje, Kaunas turi tris pasirinkimus | Kas vyksta Kaune

Iškilus sunkumams dėl baseino Nemuno saloje, Kaunas turi tris pasirinkimus

BNS 2018/03/21 14:33
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Viešųjų pirkimų tarnybai (VPT) neleidus Kauno savivaldybei be konkurso rengti „Žalgirio“ arenos rekonstrukcijos, iš esmės yra trys keliai, kuriais galima sukti – savivaldybė realiausiu laiko vieną.

„Kol kas dar neturime labai aiškaus pasirinkimo, kokiu keliu eisime. Tikslas buvo, kad negalima apeiti autorinių teisių ir jei tie du statiniai susijungę ir naudojama bendra infrastruktūra, bet kuriuo atveju turime arba kažkokiu būdu nusipirkti autorines teises iš architekto, arba leisti jam projektuoti. Kadangi VPT neleido (projektuoti – BNS), turėsime ieškoti kitų kelių. Galime pirkti teises, atitraukti toliau, kad nebūtų bendras statinys“, – trečiadienį sakė savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

VPT neleido savivaldybei „Žalgirio“ arenos rekonstravimo paslaugų neskelbiamų derybų būdu įsigyti iš ją projektavusios E. Miliūno studijos. Už kiek galėtų būti parduotos „Žalgirio“ arenos projekto autorinės teisės kol kas su architektais savivaldybė nesitarė.

Galimybė skųsti VPT sprendimą, pasak administracijos vadovo, nesvarstoma, nes labai prailgintų procesus. Tuo tarpu eiti trečiuoju keliu – skelbti konkursą ir įpareigoti jo laimėtoją derinti sprendimą su E. Miliūno studija gali būti keblu dėl galimų asmeninių architektų nesutarimų.

„Paskelbus konkursą kažkas laimi, o po to autoriai, kas dažnai būna tarp architektų, nesutars ir tada viskas gali užstrigti. Tokį variantą nelabai norisi rinktis“, – svarstė G. Petrauskas.

Jis sakė, kad ir pavykus įsigyti autorines teises iš E. Miliūno studijas, surengti konkursą būtų gana sudėtinga. Vis dėlto rinktis vandens sporto centrui kitą vietą – nesvarstoma.

„Ta vieta buvo parinkta ne šiaip sau. Jei ateityje organizuotume didelį renginį, europinio lygio plaukimo varžybas, ką tikrai įmanoma šiandien daryti arenoje nebrangiai sumontavus baseiną, tam dar būtų reikalingi apšilimo baseinai. Būtent šalia arenos esantis statinys, sujungtas bendromis komunikacijomis, leistų tai daryti – sportininkai galėtų iš vieno statinio patekti į kitą nevaikščiodami per lauką. Priešingu atveju, baseinas tarnautų tik miestiečiams“, – kalbėjo G. Petrauskas.

„Žalgirio“ arena įsikūrusi Nemuno saloje, centrinėje Kauno dalyje. Paklaustas, ar neplanuojama su nauju traukos objektu čia įrengti ir daugiau automobilių stovėjimo vietų, G. Petrauskas sakė, kad sporto centras nesukurtų ženkliai didesnio automobilių srauto. Be to, automobiliai prie arenos ir jos prieigose netelpa tik masinių renginių metu, o įrengti tiek stovėjimo vietų prie arenos nebus galimybės.

„Neįmanoma išplėsti prie arenos tiek, kad patenkintų visus, norinčius pasistatyti automobilį. 15 tūkst. parkavimo vietų mes ten neįrengsime niekada“, – sakė jis.

Apie planus statyti vandens sporto centrą šalia „Žalgirio“ arenos savivaldybė pranešė vasarį. Svarbiausiu vandens sporto centro akcentu turėtų tapti tarptautinius reikalavimus atitinkantis 50 metrų ilgio, 10 takelių baseinas, 700 vietų tribūnos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA