D. Matijošaičio reklama degalinių tinkle patraukė etikos sargų dėmesį | Kas vyksta Kaune

D. Matijošaičio reklama degalinių tinkle patraukė etikos sargų dėmesį

„Kas vyksta Kaune“, VTEK inf. 2018/03/21 18:58
D. Matijošaičio „Instagram“ paskyros nuotr.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) susidomėjo Kauno miesto tarybos nario, lenktynininko Dainiaus Matijošaičio komercine veikla. Miesto tarybos Etikos komisijai trečiadienį pavesta ištirti, ar Kauno mero sūnus reklamuodamas „Circle K“ degalus nesumaišė viešųjų ir privačių interesų.

Kaip informavo VTEK, Kauno miesto savivaldybės tarybos Etikos komisija turės įvertinti, ar šios savivaldybės tarybos narys D. Matijošaitis, atstovaujantis „Vieningam Kaunui“, nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo (VPIDVTĮ) reikalavimų. Šį pavedimą gauto pranešimo pagrindu davė VTEK.

Seimo narys Andrius Navickas pranešė, jog D. Matijošaitis UAB „Circle K Lietuva“ degalinių tinkle reklamuoja degalus, nors savo privačių interesų deklaracijoje nėra nurodęs jokio ryšio ar sandorio su šia bendrove. Pranešime taip pat teigta, jog savivaldybė turi didelės vertės kontraktą su UAB „Circle K Lietuva“.

„Kas vyksta Kaune“ susisiekus su Kauno savivaldybės vicemeru ir Etikos komisijos nariu Simonu Kairiu, jis apie šį atvejį sakė dar negirdėjęs.

„Nemanau, kad kažkas tyčia kažką darė – reikia išsiaiškinti aplinkybes. Pirmiausia, Dainius Matijošaitis labiau žinomas ne kaip politikas (Kauno taryboje jis atstovauja „Vieningam Kaunui“ – „Kas vyksta Kaune“), bet kaip lenktynininkas – ir reklamoje, matyt, atsidūrė kaip šios sporto šakos atstovas. Bukai besti į kažkokius rinkiminius dalykus čia negalima, bet žiūrėti, ar nepažeistas įstatymas, be abejo, reikia“, – atsargiai situaciją vertino S. Kairys.

Jo manymu, D. Matijošaitis tiesiog atsidūrė interesų konflikto zonoje – tikrai ne juodojoje, bet pilkojoje. Kauno vicemeras teigė girdėjęs diskusijas dėl kai kurių politikų pasirodymo reklamose, bet konkrečiai apie „Circle K“ žinių neturintis.

„Reikia išsiaiškinti, ar tikrai turime kontraktą, kada jis buvo sudarytas, kiek galioja“, – aiškino S. Kairys. VTEK kreipimosi jis patikino dar nematęs ir nenorintis spekuliuoti apie tolesnius savivaldybės Etikos komisijos veiksmus.

Paties D. Matijošaičio komentaro trečiadienio pavakarę „Kas vyksta Kaune“ gauti nepavyko.

Tuo tarpu VTEK pranešime nurodoma, kad apie tyrimo rezultatus institucija turės būti informuota per mėnesį. VPIDVTĮ suteikia VTEK teisę pavesti atitinkamoms institucijoms, šiuo atveju – pačios savivaldybės specialiai komisijai, atlikti tyrimus dėl valstybinėje tarnyboje dirbančių asmenų elgesio.

Gavusi tyrimų išvadas, VTEK vertins, ar atlikti asmenų veikos vertinimai atitinka VPIDVTĮ. Nusprendusi, kad neatitinka, VTEK turi teisę pavesti tyrimą pakartoti arba pradėti tyrimą pati.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA