Kulinarinės improvizacijos po vienu stogu Kaune subūrė garsiausius virtuvės šefus | Kas vyksta Kaune

Kulinarinės improvizacijos po vienu stogu Kaune subūrė garsiausius virtuvės šefus

Asociatyvi / D. Čėplos nuotr.

Jau trečius metus iš eilės maisto improvizacijų šou susitiko garsūs kulinarijos virtuozai iš visos Lietuvos. Laikinojoje sostinėje pustrečio šimto svečių subūręs renginys „Nemąstyk iki lubų, mąstyk iki dangaus“ dalyviams dovanojo išskirtinę improvizuotų kulinarinių šedevrų degustaciją.

[galerija kiek=”16″]

Kauno „Žalgirio“ arenoje įsikūrusiame restorane „Sala“ renginio metu maisto improvizacijų pristatymus rengė patyrę kulinarijos profesionalai – skonio detektyvas Ruslanas Bolgovas, visame pasaulyje pripažintų itališkų makaronų kūrėjų „Surgital“ šefai, virtuvės mitų griovėjas ir kulinarinių knygų autorius Alfas Ivanauskas.

Kulinarijos meistrai dalinosi patiekalų gamybos ir pateikimo idėjomis bei kvietė pasimėgauti naujai atrastais skoniais.

Nebijokite improvizuoti

Renginyje viešėję garsūs virtuvės šefai skatino į kasdienius, lietuviams gerai pažįstamus produktus pažvelgti naujomis akimis ir nebijoti kulinarinių improvizacijų. Renginio pradžia buvo dedikuota tradiciniam lietuviško stalo produktui – duonai. Ruslano Bolgovo rankose duona atgimė nauju pavidalu, virtuvės šefas pristatė išskirtinių lietuviškų duonos gaminių „Domipan“ interpretacijas.

„Maistas turi būti apgaulingai paprastas, jaudinamai skanus ir nepriekaištingai patiektas“, – mintimis dalijosi R. Bolgovas.

Iš Italijos atvykę makaronų meistrų „Surgital“ šefai pristatė, kaip bandant skirtingas padažų ar įdarų variacijas kasdienį produktą paversti puikiu patiekalu.

2018-ųjų kulinarines tendencijas ir naujus receptus pristatė tikras maisto magas, VMG lyderis A. Ivanauskas. Jo pasirodymo pagrindine ašimi tapo saldėsiai – sluoksniuoti gaminiai, spurgos ir tortai. „Kai žinai tikrai gerų triukų, tai kaskart improvizuoti net su paprasčiausiu desertu visai nesudėtinga“, – apie skanumynų pateikimo subtilybes kalbėjo A. Ivanauskas.

35 šalyse Lietuvos vardą garsinantys duonos gaminių inovatoriai renginyje prisistatė kaip Sous Chef (šefų pagalbininkai). „Džiaugiamės, kad lietuviški gaminiai tarptautinėse maisto parodose ne kartą buvo pastebėti ir pripažinti kaip rinkos inovacijos. Kulinarijos mėgėjams iš viso pasaulio kuriame produktus, padedančius sutaupyti laiko ir palengvinti gamybos procesą. Pagalbininkais tampame ir siūlydami idėjas, kaip net paprasčiausius, kasdieniškiausius produktus pateikti naujoje šviesoje“, – sakė „Mantinga“ naujų produktų vystymo vadovė Ramunė Puzinienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA