Didžiausias Kauno viešbutis švenčia 30-metį: anuomet vietiniai nedrįso ten įžengti | Kas vyksta Kaune

Didžiausias Kauno viešbutis švenčia 30-metį: anuomet vietiniai nedrįso ten įžengti

Jurgita Lukos photography nuotr.

Šių metų kovo viduryje didžiausias Kauno viešbutis, seniau vadinęsis „Takioji Neris“, švenčia 30 metų jubiliejų. Legendinis viešbutis Kauno istorijoje visiems laikams tapo vieta, pakeitusia miesto turizmą.

Unikali vieta jau prieš 30 metų

Architektas Gintautas Natkevičius prisimena, kaip prieš tris dešimtmečius architekto Henriko Balčiūno projektuotas viešbutis „Takioji Neris“ buvo žmones masinusi vieta, kur veikė parduotuvės, kavinės, naktinis klubas. Verslininkai, norėdami pasinaudoti dideliais pėsčiųjų srautais, priešais viešbutį netgi pastatė parduotuvę.

„Tais laikais tai buvo labai geras kompleksas. Pastatas statytas progresyvu statybos būdu ir buvo diegiamos pažangesnės inžinerinės sistemos. Šio viešbučio išskirtinumas – pažangi ir naujoviška statybos technologija, nes tuo metu panašių pastatų Kaune nebuvo. „Takioji Neris“ Laisvės alėją sujungė su K. Donelaičio gatve. Tai buvo urbanistiškai unikalus darinys“, – pasakoja architektas.

Viešbutyje nuo pat jo atidarymo dirbusi gidė Dalia Leonavičienė prisimena, kad vietiniai žmonės „Takiojoje Neryje“ netgi nedrįso lankytis, nes tokia vieta laikinojoje sostinėje buvo išskirtinė.

„Pačioje pradžioje, kai viešbutis tik atsivėrė, daugiausia lankėsi tarybiniai turistai, lakūnai. Bet auštant Lietuvos nepriklausomybei didėjo turistų srautai iš Vakarų, Australijos. Vietiniai net bijodavo įeiti į pastato vidų, nes ten lankėsi užsieniečiai. Skamba išties neįtikėtinai, bet tokių vietų Kaune daugiau nebuvo“, – prisimena 15 metų viešbutyje dirbusi D. Leonavičienė.

Su viešbučiu atkeliavo turizmas

Kaip ir visai šaliai, taip ir viešbučiui, atgavus nepriklausomybę, teko mokytis pereiti iš tarybinės į naują sistemą. Gidė pasakoja, kad visiems teko mokytis nuo nulio. Keitėsi klientams siūlomi patogumai, kambariai, baldai, maistas, aptarnavimo kokybė, kitokias užsienio kalbas mokėję darbuotojai.

„Mums naujiena buvo kreditinės kortelės, netgi bendravimas su užsieniečiais. Nelengva buvo su jais bendrauti, nes jautėmės kaip iš kito pasaulio. Nors pati esu anglų kalbos specialistė, buvo nedrąsu ir neįprasta užsieniečiui anglišką žodį ištarti“, – prisiminimais dalijosi kaunietė.

Pasak D. Leonavičienės, su šiuo viešbučiu į Kauną atkeliavo turizmas. Tokių vadybininkų, kaip dabar, tais laikais nebuvo. Tuo metu viešbučio dispečere-operatore dirbusi moteris pamena, kad „Takioji Neris“ pirmoji atvykusiems turistams pradėjo organizuoti privačias ekskursijas.

Išsaugojo unikalų stilių

Bėgant metams viešbutis keitėsi, augo, atsinaujino ir sėkmingai prisitaikė prie rinkos pokyčių. Po 2006 metais įvykusios renovacijos viešbutis atsidarė nauju vardu – „Reval Hotel Neris“.

Restauruojant viešbutį norėta išsaugoti unikalų pastato stilių, lenktomis fasado formomis primenantį tarpukario architektūrą. Todėl naujasis pastato priestatas iškilo labiau minimalistinis, turintis šiek tiek architektūrinio griežtumo.

Didžiausi pokyčiai įvyko 2008-aisiais, kai viešbutis tapo tarptautinio „Radisson“ tinklo dalimi. Todėl šių metų kovo mėnesį didžiausias Kauno viešbutis švenčia dar vieną svarbią sukaktį – 10 metų gimtadienį, pelnius „Park Inn by Radisson Kaunas“ pavadinimą. „Džiaugiamės, kad mūsų svečių skaičius kiekvienais metais auga. Tai mums yra dar vienas didelis pasiekimas ir pripažinimas. Svečių lūkesčiai keičiasi kiekvieną kartą, todėl būdami vienos didžiausių viešbučių grupės „Radisson Hotel Group“ viešbučiu galime būti inovatyvus ir lankstūs. Mūsų didžiausias siekis – laimingi svečiai, kurie atvykę pas mus jaučiasi gerai“, – sakė, viešbučio generalinė direktorė Jūratė Rudienė.

Per 30 metų, nuo „Takiosios Neries“ laikų, kai viešbutis turėjo 180 kambarių ir 100 sėdimų vietų konferencijų salę, viešbutis išaugo į modernų tarptautiniu prekės ženklu paženklintą viešbutį, klientams galintį pasiūlyti 206 šiuolaikiškai įrengtus kambarius, didžiausią mieste konferencijų centrą, kuriame telpa iki 1200 svečių. Taip pat treniruoklių salę, poilsio oazę SPA centre „Saulėja“, viešbučio restoraną „Diverso“, „Ginger Bar“, „Olympic Casino“. Klientų patogumui įrengta elektromobilių įkrovimo stotelė.

Viešbutis šiemet gimtadienį minėjo sveikindamas miestiečius ir kaimynus nuo pat ankstyvo ryto vaišindamas kvapnia kava ir saldėsiais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA