Taryba nusprendė: Kauno Šv. Mato mokyklos pastatas perduotas KTU inžinerijos licėjui | Kas vyksta Kaune

Taryba nusprendė: Kauno Šv. Mato mokyklos pastatas perduotas KTU inžinerijos licėjui

BNS 2018/03/20 19:30
R. Tenio nuotr.

Kauno savivaldybės taryba antradienį mokyklos patalpas, kurioje šiuo metu įsikūrusi Šv. Mato gimnazija, perdavė savivaldybei priklausančiam Kauno technologijos universiteto inžinerijos licėjui.

Panaudos sutartis su Vilkaviškio vyskupijos įsteigta Šv. Mato gimnazija dėl patalpų galioja iki šių metų liepos, vėliau jos pratęsti nebeplanuojama.

Pasak Kauno mero Visvaldo Matijošaičio, sprendimas dėl patalpų perdavimo iš anksto priimamas siekiant sklandaus ugdymo proceso.

„Čia viskas daroma tam, kad mokykla neturėtų pertraukų ir vaikai kaip ėjo į mokyklą ir galėtų eiti, o būtų per vasarą paruoštas visas stadionas ir apšildytas pastatas ir viduje padaryti remontai“, – posėdyje sakė meras.

Anksčiau dėl sprendimo nebetęsti sutarties su šioje vietoje veikiančia Šv. Mato gimnazija tarybos posėdžių salėje buvo kilusios aršios diskusijos: rajono gyventojų bei mokyklos atstovai pasisakė tiek už, tiek prieš mokyklos išsaugojimą.

Katalikiškos mokyklos šalininkai teigė, kad mokykloje yra teigiama aplinka, vaikai ten gerai jaučiasi, ten priimami net ir tie, kurių rezultatai nėra patys geriausi. Sprendimą čia įkurti inžinerinės pakraipos mokyklą palaikantieji sakė, kad mokyklos rezultatai šiuo metu prasti, todėl yra priversti vaikus vežioti į kituose rajonuose esančias mokyklas.

Savivaldybė žada, kad šioje mokykloje ir toliau galės mokytis visi norintys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA