Pasipelnyti nepavyko: už suklastotus dokumentus gresia kalėjimas | Kas vyksta Kaune

Pasipelnyti nepavyko: už suklastotus dokumentus gresia kalėjimas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau- Kauno apskr. VPK) pareigūnai bendradarbiaudami su Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros prokurorais, į teismą perdavė baudžiamąją bylą, kurioje vyras įtariamas trijų nusikalstamų veikų padarymu, susijusių su dokumentų pagrobimu, sukčiavimu bei dokumentų klastojimu.

Praėjusių metų spalio 6 d. apie 11.00 val. vyras, gimęs 1985 m., viename iš Vilniaus bankų sužinojo, jog jo vardu yra paimti greitieji kreditai iš įvairių kredito bendrovių esančių Kauno mieste bei mobilaus ryšio telefonas „Iphone 7“. Tyrimo metu nustatyta, kad vyrui buvo padaryta 3 719 eurų žala.

Kauno apskr. VPK Kauno miesto Dainavos policijos komisariato pareigūnai nustatė, kad įtariamasis, pasinaudojęs nukentėjusiojo asmens tapatybes kortele, kurį buvo įgyta neaiškiomis aplinkybėmis, atsidarė banko skyriuje nukentėjusiojo vardu sąskaitą ir vėliau pasinaudojęs ta pačia asmens tapatybės kortele sudarė penkias kredito sutartis su įvairiomis kredito bendrovėmis paskoloms gauti. Taip pat vieną kartą prekybos vietoje sudarė lizingo sutartį, kuria įgijo mobilaus ryšio telefoną.
Kruopštaus Kauno miesto Dainavos policijos komisariato pareigūnų darbo dėka, atliekant ikiteisminį tyrimą buvo nustatytas 33 metų įtariamasis, kuriam buvo pareikšti įtarimai padarius šias nusikalstamas veikas.

Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str. 1d., 300 str. 1 d. ir 302 str. 1 d. už tai gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA