„Lietuvos mokyklų apdovanojimai 2018“ – ieškomi metų geriausieji | Kas vyksta Kaune

„Lietuvos mokyklų apdovanojimai 2018“ – ieškomi metų geriausieji

Organizatorių nuotr.

Trečius metus iš eilės Kaune bursis aktyviausių ir geriausių Lietuvos mokyklų moksleiviai ir mokytojai. Balandžio 17 d. į KTU „Santakos“ slėnį sugrįžta Lietuvos mokyklų apdovanojimai (LMA). Renginyje ne tik paaiškės dešimties nominacijų nugalėtojai, bet ir vyks nemokama konferencija moksleiviams bei mokytojams „Action!“. Siūlyti savo favoritus jau nuo kovo 19 d. galima čia.

Mokyklos ir jų bendruomenės turės galimybę sužibėti šiose nominacijose: „Metų mokytojas“, „Metų moksleivis“, „Metų būrelis“, „Metų inovacija“, „Metų mokyklos prezidentas“, „Metų mokykla“, „Metų projektas“, „Metų pagalbininkas“, „Metų pilietiškumas“ ir „Metų mokinių taryba“.

Dėmesį prikaustys konferencijos „Action!“ pranešėjai

Vienos iš organizatorių Giedrės Veitaitės teigimu, renginiu siekiama skatinti šalies mokyklų bendruomenių aktyvumą ir iniciatyvumą bei įvertinti tuos, kurie kasdien stengiasi, dirba, daro gerus darbus, kuria naujas iniciatyvas.

Ji pažymi, kad šalies mastu vyksta ir daugiau apdovanojimų, kuriuos organizuoja miestų savivaldybės, atskiros mokyklos, bet jie – pavieniai. Iki šiol vieningo renginio, siekiant pagerbti geruosius pavyzdžius mokyklose, nebuvo.

Lietuvos mokyklų apdovanojimų organizatorius ir iniciatorius – Kauno technologijos universitetas (KTU). Renginys labiausiai orientuotas į 10-12 klasių moksleivius.

„Renginys vyksta jau trečius metus. Pastebime, kad kasmet mokyklų bendruomenių susidomėjimas auga, todėl tikimės ir šiais metais sulaukti rekordinio skaičiaus nominantų“, – kalbėjo G. Veitaitė, pažymėdama, kad ateityje renginio užmojis – tapti nacionaliniais mokyklų apdovanojimais.

Prieš skelbiant dešimties nominacijų nugalėtojus KTU „Santakos“ slėnyje (K. Baršausko g. 59, Kaunas) vyks konferencija „Action!“, kurios metu moksleiviai turės galimybę išgirsti žinomų visuomenės veikėjų skaitomus pranešimus.

Šių metų LMA nugalėtojų laukia KTU ir rėmėjų įsteigti prizai bei unikalios apdovanojimų statulėlės. Renginio metu taip pat bus apdovanoti ketvirtus metus vykstančio projekto moksleiviams „Iššūkis mokyklai“ dalyviai ir prizininkai.

Laimėtojus rinks komisija ir socialinių tinklų vartotojai

Siūlyti kandidatus nominacijoms gali visų šalies mokyklų moksleiviai, tėvai, absolventai, kiti mokyklų bendruomenių nariai. Registruojant savo nominantą, būtina pateikti trumpą aprašymą, pagrindimą, išvardinti nuopelnus bei pridėti nuotrauką. Tas pats asmuo gali nominuoti kelis skirtingus projektus, moksleivius, mokytojus, būrelius ir kitus.

Balsuoti už pretendentus atskiroms nominacijoms laimėti gali visi, asmenines socialinio tinklo „Facebook“ paskyras turintys vartotojai, nes balsavimas vyks skaičiuojant paspaudimus „patinka“ (angl. „like“).

Daugiausiai balsų kiekvienoje nominacijoje surinkęs trejetukas, toliau bus vertinamas kompetentingos komisijos, kurią, kaip ir kasmet, sudarys Lietuvos moksleivių sąjungos (LMS), KTU atstovai, verslo įmonių vadovai, švietimo organizacijų specialistai. Balsavusių „patinka“ paspaudimai bus paverčiami balais ir sumuojami kartu su komisijos vertinimais.

KTU „Santakos“ slėnyje balandžio 17 d. moksleivių laukia ir didelė laisvalaikio erdvė, kurioje vyks kūrybinės dirbtuvės, apsilankyti kvies įvairios ekspozicijos.

Toje pačioje erdvėje taip pat vyks pramogos, susijusios su virtualia realybe, Universiteto atstovai teiks informaciją apie studijas, laisvalaikio veiklas.

Daugiau informacijos apie renginį rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA