Matuko nužudymo byloje – netikėtas posūkis | Kas vyksta Kaune

Matuko nužudymo byloje – netikėtas posūkis

delfi.lt 2018/03/19 10:40
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Daugiau nei pusę metų trunkantis bylos, kurioje motina Monika Kaziukaitytė ir jos sugyventinis Gediminas Kontenis kaltinami žiauriu mažamečio nužudymu, nagrinėjimas artėja prie pabaigos. Pirmadienį Kauno apygardos teisme kaltinamieji turėtų išgirsti jiems siūlomas bausmes.

Vaiko motina, 23 metų M. Kaziukaitytė kaltinama dėl itin žiauraus mažamečio bejėgiškos būklės savo šeimos nario nužudymo bei piktnaudžiavimo tėvų teisėmis.

Jos sugyventinis, anksčiau 2 kartus teistas 28 metų G. Kontenis, kaltinamas dėl itin žiauraus bejėgiškos būklės mažamečio nužudymo bei fizinio skausmo sukėlimo.

Abu kaltinamieji nusikaltimo padarymo metu buvo apsvaigę nuo narkotinių ir psichotropinių medžiagų.

Teismo posėdyje dalyvavęs nukentėjusysis, mažamečio Mato tėvas teigė, kad tikisi maksimalios bausmės – iki gyvos galvos.

Prokuroro Vytauto Gatavecko teigimu, M. Kaziukaitytės advokatas teismo paprašė atlikti kaltinamųjų apklausą poligrafu, liaudiškai vadinamu melo detektoriumi.

Kokiais motyvais vadovaujasi kaltinamųjų pusė bei kuo yra siekiami tokia priemone, prokuroras nebuvo linkęs komentuoti.

Kaltinamųjų advokatai teigė, kad siekia visiško jų ginamųjų išteisinimo.

Ankstesniuose teismo posėdžiuose G. Kontenis neslepė, kad vaikas buvo mušamas. Kauno klinikų medikai iškart nustatė, kad mušant vaiką buvo naudojami ne tik kumščiai, bet ir įvairūs daiktai. G. Kontenis pripažino, kad kankindamas vaiką naudojo diržą ir net telefono kroviklį. Vyras vaiką talžė ir vonioje – po smūgio vaikas griūdamas atbulas trenkėsi galvyte į radiatorių.

Tada vaiko būklė ėmė sparčiai blogėti, o motina tuo metu ramiausiai paliko G. Kontenį su leisgyviu sūneliu miegoti. Grįžus motinai, pora jau pradėjo nerimauti, kad Matukas jaučiasi vis prasčiau. Jam iš ausyčių ir nosies ėmė piltis kraujas, vaikas ėmė vemti. M. Kaziukaitytė išskubėjo į vaistinę. Čia ji prašė vaistų nuo galvos traumos, tačiau tokių negavo, o vaistininkai liepė nedelsiant kviesti medikus.

Galiausiai jau leisgyviui vaikui ji parnešė paprasčiausių vaistų nuo skausmo. Deja, tuo metu vaiko būklė buvo jau tokia prasta, kad vaistų jis nesugebėjo praryti. Akivaizdu, kad pora iki pat paskutinės minutės vengė kviesti medikus ir stengėsi, kad apie nusikaltimą niekas nesužinotų. Galiausiai medikai iškviesti, kai vaikutis jau nebekvėpavo. Atvykę medikai berniuką rado sunkiai sužalotą ir be gyvybės ženklų. Kauno klinikų medikai neslepė, kad vaiko patirti sužalojimai buvo labai sunkūs – visas kūnas nusėtas mėlynėmis, sužeistos galvos smegenys, plaučiai. Berniukas buvo skubiai operuotas.

Po operacijos jo būklė buvo kritinė, o gyvybę palaikė tik speciali aparatūra. Sumuštas berniukas išgyventi šansų neturėjo – mažylio galimybes medikai vertino labai prastai. Sausio 27 d. 7.30 val. mažamečio gyvybė užgeso.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA