L. Mažylį papiktino mokestis už Vasario 16-osios akto pamatymą: tai nesąžininga | Kas vyksta Kaune

L. Mažylį papiktino mokestis už Vasario 16-osios akto pamatymą: tai nesąžininga

delfi.lt 2018/03/18 14:04
DELFI nuotr.

Berlyne Vasario 16-osios akto originalą atradęs Kauno Vytauto Didžiojo universiteto profesorius Liudas Mažylis šeštadienį savo „Facebook“ paskyroje pasipiktino tuo, kad, jo žiniomis, norintiems pamatyti aktą, esantį Signatarų namuose Vilniuje, dabar jau tenka susimokėti. L. Mažylio nuomone, tai – nesąžininga.

„Ko beeiti į Signatarų namus? Nebežinau! Aktas ten lyg ir tebėra eksponuojamas. Guli po tuo stiklu. Bet be mokesčio jo nebepamatysi. Bene todėl, kad mgb parėmė tą muziejų savo pinigais? Gal paprašė atkato? Nuo š. m. 13-osios kovo pažiūrėjimas į Vasario 16-osios Aktą apmokestintas! Taip turbūt reikia! Esi patriotas – susimokėk! Tik gaila: tarp lankytojų buvo ir Vokietijos piliečių. Turbūt jiems reiktų patarti – parsivežkite tą mums brangų (?) Dokumentą į Berlyną atgal?!“ – paskyroje rašė L. Mažylis.

Profesorius sakė, kad apie tai, jog dabar už akto pamatymą reikia mokėti, jam pranešė keli žmonės – Lietuvos ir Vokietijos piliečiai, nusprendę apsilankyti Signatarų namuose. Jo žiniomis, už įėjimą į Signatarų namus jiems teko sumokėti po 4 eurus.

„Žmonės atvažiuoja iš toli, susimoka už bilietus, už benziną, ir dar turi papildomai mokėti už bilietą“, – piktinosi L. Mažylis.

Jis įsitikinęs – tai nesąžininga. Jo nuomone, tokiu atveju aktas galėtų būti eksponuojamas kitur. „Pavyzdžiui, mano gimtajame Kaune. Turime savanorių, kurie užtikrintų akto saugumą ir tai padarytų nemokamai“, – dėstė jis.

L. Mažylis taip pat pridūrė, kad norėtų daugiau aiškumo – jeigu norint pamatyti akto originalą reikia papildomai mokėti, tai turi būti aiškiai nurodyta.

DELFI nepavyko šeštadienį vakare susisiekti su Signatarų namų atstovais.

Lietuvos nacionalinio muziejaus internetiniame portale nurodoma, kad bilietų kainos apsilankyti Signatarų namuose yra tokios: suaugusiesiems – 4 eurai, lengvatinis – 2 eurai, šeimos – 5 eurai. Ten pat galima rasti ir lengvatos bei sąrašą žmonių, kurie į Signatarų namus turi teisę įeiti nemokamai.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA