Konservatoriai mėgins atsikovoti Kauną: kalbina L. Mažylį | Kas vyksta Kaune

Konservatoriai mėgins atsikovoti Kauną: kalbina L. Mažylį

delfi.lt 2018/03/17 14:44
R. Tenio nuotr.

Vasario 16-osios aktą suradęs ir visos Lietuvos žvaigžde tapęs profesorius Liudas Mažylis sulaukia konservatorių raginimų žengti į aktyvią politiką, tačiau sako konkrečių įsipareigojimų dar nedavęs.

„Jūs sužinojote, kad mane bandoma įvelti į politiką? Šiuo metu tinka abu variantai – siūloma ir bandoma. Aš tik galiu patikslinti, kad kol kas jokių konkrečių įsipareigojimų tikrai dar nedaviau ir nesu pasiruošęs duoti, bet negaliu atsisakyti svarstyti siūlymus – jeigu žmonėms reikia, pagalvoja apie tai, kad L. Mažylis galėtų būti tinkamas į vieną ar į kitą politinį postą. Visus žmonių siūlymus reikia išklausyti“, – DELFI sakė L. Mažylis.

L. Mažylis pakartojo, kad oficialių svarstymų ar diskusijų dar nebuvo – nei dėl Europos Parlamento, nei dėl prezidento, nei dėl savivaldos ar Seimo rinkimų.

Jo teigimu, kalbama tik apie Tėvynės Sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus (TS-LKD), kurios narys, nors ir „nelabai aktyvus, labai nedrausmingas“, L. Mažylis yra. Būtent susitikimuose su partiečiais L. Mažylis sulaukia raginimų eiti į politiką. „Aš šypsausi ir sakau, kad išklausysiu siūlymus, bet jei visai tiksliai ir konkrečiai, šiuo metu konkrečių svarstymų dar nevyksta“, – teigė L. Mažylis.

Konservatorių gretose L. Mažylis jau yra balotiravęsis į Seimą, Europos Parlamentą (EP), buvo savivaldybės tarybos nariu. „Taigi neturėtų niekam būtų nuostabos, kad jei kartą žmogus užsikrėtė politikos manija, jam gali tie norai praeiti tik trumpam. Paskui kiekvienas toks siūlymas sukelia tam tikrą azartą ir siekį pasvarstyti“, – į klausimą, ar iš principo mokslinę karjerą iškeistų į politiką, atsakė L. Mažylis.

Mintis G. Landsbergiui skamba gražiai

Žiniasklaidos duomenimis, į L. Mažylį konservatoriai nusitaikė bandydami atgauti Kauną, mat ilgametę konservatorių tvirtovę per paskutinius savivaldos rinkimus užėmė Visvaldo Matijošaičio vadovaujama organizacija „Vieningas Kaunas“. L. Mažyliui esą net gali būti siūloma aukšta vieta rinkimuose į EP.

Tuo metu TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis, paklaustas, ar L. Mažyliui yra siūloma tapti konservatorių kandidatu kitais metais vyksiančiuose rinkimuose į Europos Parlamentą, sakė, kad jokių tokios galimybės patvirtinimų neturima.

„Tai tokia mane nustebinusi mintis, kuri man pačiam gražiai skamba“, – apie galimą L. Mažylio kandidatavimą sakė G. Landsbergis. Konservatorių lyderis neatmetė, kad su L. Mažyliu ar dėl EP, ar dėl tiesioginių merų rinkimų galėjo bendrauti partijos atstovai Kaune, mat pats profesorius taip pat yra TS-LKD narys.

„Kadangi žmogus dabar jau yra įgijęs įžymybės statusą po atradimų, knygų išleidimo, laidų ir viso kito, manęs nestebina, kad gali būti visokių ir pamąstymų, ir kalbėjimų. Bet kuriuo atveju, jei klausimas kažkada bus keliamas, pirmiausia jis bus skirtas L. Mažyliui – ar jis pats norės pasukti į politiką ir vienur ar kitur atstovauti rinkėjams. Manau, tai būtų graži žinia Lietuvai“, – sakė jis.

Pats G. Landsbergis teigė su L. Mažyliu apie jo galimybes kandidatuoti nebendravęs, nes konservatoriai dar „nei formaliai, nei neformaliai“ nepradėjo jokių pasirengimų rinkimams.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA