Reorganizuojama Žaliakalnyje įsikūrusi seniausia miesto mokykla | Kas vyksta Kaune

Reorganizuojama Žaliakalnyje įsikūrusi seniausia miesto mokykla

BNS 2018/03/17 18:26
R. Tenio nuotr.

Kauno savivaldybė ruošiasi reorganizuoti Žaliakalnyje veikiančią Vinco Bacevičiaus pradinę mokyklą. Pagal parengtą projektą, mokykla iki kitų mokslo metų pradžios bus prijungta prie Kauno Žaliakalnio progimnazijos.

Kaip BNS sakė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas, kol kas nėra nuspręsta, koks likimas ištiks Savanorių prospekte esantį mokyklos pastatą.

„Kol kas pastato pritaikymas savivaldybės funkcijoms vykdyti nenumatytas. Pirmiausia reikia išspręsti mokinių ir viso mokyklos personalo, bendruomenės klausimą, o tuomet spręsime ir apie pastato tolesnį panaudojimą. Šiai dienai jis yra kone avarinės būklės ir reikalauja kapitalinio remonto, tad įsikurti ten kol kas nėra galimybių“, – teigia G. Petrauskas.

Klausimą dėl mokyklos reorganizavimo taryba svarstys artimiausiame posėdyje. Mokykla reorganizuojama po to, kai Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas neskundžiama nutartimi atmetė mokyklos atstovų skundą dėl tokio sprendimo.

Teismo buvo prašoma panaikinti šį sprendimą bei įpareigoti Kauno visuomenės sveikatos centrą atlikti higienos sąlygų patikrinimą, įvertinant būsimą mokinių skaičių Kauno Žaliakalnio progimnazijoje, taip pat – sustabdyti centro išvadas dėl netinkamų sąlygų V. Bacevičiaus mokykloje.

Sprendimą dėl V. Bacevičiaus pradinės mokyklos reorganizavimo taryba priėmė 2016 metų kovą ir nutarė nekomplektuoti čia priešmokyklinės ir pradinių klasių. Planuota iki tų pačių metų rugsėjo ją prijungti prie Žaliakalnio progimnazijos.

Vykstant teisminiams ginčams, mokymo procesas mokykloje buvo tęsiamas, o nusikėlus reorganizacijos datai, klausimas savivaldybės taryboje bus svarstomas iš naujo.

2015 metų birželį mokyklos patalpų patikrinimą atlikęs Kauno visuomenės sveikatos centras nustatė įvairių trūkumų bei pažeidimų ir suteikė trijų mėnesių laikotarpį jiems pašalinti, bet tai nebuvo atlikta. Galiausiai tų pačių metų spalį nuspręsta sustabdyti šios mokyklos leidimo-higienos paso galiojimą. Tai reiškė, jog ugdymo įstaiga nebegali toliau tęsti savo veiklos.

V. Bacevičiaus mokykla įkurta prieš daugiau kaip šimtą metų – 1917-siais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA