Kas vyksta Kaune kovo 16–18 dienomis? (Renginių kalendorius) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune kovo 16–18 dienomis? (Renginių kalendorius)

R. Tenio nuotr.

Pamažu pradeda skleistis pavasaris, tačiau sinoptikai mus mėgsta sugrąžinti į realybę – po šiltų darbo savaitės dienų, į Lietuvą vėl plūsteli šaltuko banga. Nors švies saulė, termometro stulpeliai vietomis vėl nukris iki -10 laipsnių ribos. Detalią orų prognozę galite rasti čia. Tačiau mūsų rekomendacija šiam savaitgaliui būtų vis dėlto neperkaisti, nes renginių Kaune tiek, kad tik spėk suktis.

Gitaros mokymai

Visuomet svajojai išmokti groti gitara, tačiau ji vis dar dulka kampe ir nežinai, nuo ko pradėti? Kauno jaunimo mokyklos (KJM) laisvalaikio centras siūlo išeitį ir kviečia į penktadieniais vykstančias nemokamas gitaros pamokas. Laisvalaikio centro durys atviros kasdien viso Kauno mokiniams ir suaugusiems nuo 13.30 val. iki 18 val.

Grafikos kūrinių paroda „Mano mažasis Kaunas“

Kovo 16 d., penktadienį, 16 val., Kauno miesto muziejaus Kauno pilies skyriuje (Pilies g. 17) atidaroma Indrajos Raudonikytės kuruojama grafikos kūrinių paroda „Mano mažasis Kaunas“ , kurioje dalyvauja su Kaunu tiesiogiai ar ne tiesiogiai savo gyvenimą susieję autoriai. Paroda bus atidaryta tik iki balandžio 12 d., tad skubėkite apsilankyti. Renginys nemokamas.

Spektaklis „Figūros“

Šių metų kovo mėnesį Kauno menininkų namuose reziduoja šiuolaikinio šokio kūrėjai Liza Baliasnaja (LT/BE) ir Sidney Barnes (UK/BE). Rezidencijos metu menininkai vysto šokio spektaklio „Figūros“ finalinę dalį. Kovo 16 d. 19 val. Kauno menininkų namuose įvyks spektaklio „Figūros“ premjera. Šis kūrinys – tai jau beveik metų trukmės abiejų choreografų bendradarbiavimo rezultatas. 2016 m. kūrėjai susipažino P.A.R.T.S šiuolaikinio šokio mokykloje Belgijoje, o 2017 m. menininkų duetas pradėjo spektaklio „Figūros“ kūrybinį procesą. Apsilankymas nemokamas.

G&G Sindikato koncertas „Uždegti šviesą“

Praėjusiais metais pirmą kartą pajutę areninio koncerto skonį Vilniuje, „G&G Sindikato” nariai ryžosi dar platesniam žingsniui. Būtent todėl „uždegti šviesą“ jie pakvies ir jau šį penktadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje. Grupės narys Donciavas pažada, jog koncerte bus tikrai uždegta šviesa. „Išties bus visko – ir šviesos, ir tamsos. Manau, esame sukaupę daug muzikinių ir šou elementų per savo koncertų istoriją,“ – pasakoja atlikėjai. Koncertas mokamas.

Raven Jack & Cow’a’Bunga koncertas

„Cow’a’Bunga“ – jauna, perspektyvi roko grupė iš Kauno. Nors visai šviežiai susikūrę, jie žino kaip užkurti ugnį bet kokiomis sąlygomis. Vienas muzikinis stilius grupės neapibrėžia, tačiau bliuzo, lengvo roko ir funko prieskoniai girdimi dažniausiai. „RavenJack“ – tikrai ne naujokai Lietuvoje. Grupė turinti unikalų stilių ir savo gerbėjų ratą. Podidžiulės pertraukos sugrįžta į sceną su naujai atrasta jėga. Bliuzas, funkas, punkas ir
pschodelika – tiek užtenka žinoti apie „RavenJack“. Taip pat užtenka žinoti, jog koncertas vyks „Džempube“ ir yra visiškai nemokamas.

Mados mugė KODAS|477

Pavasaris jau čia pat, kai norėsis nusimesti storus šalikus, kepures, pirštines ir matyti daugiau spalvų ne tik gamtoje, bet ir mūsų stiliuje. Būtent todėl mugė kviečia ruoštis pavasariui. Dvi dienas (šeštadienį ir sekmadienį) prekybos centre „Molas“ vyksianti mugė kviečia atnaujinti savo spintą bei kosmetinę. Dalyvavimas mugėje nemokamas.

Liaudiškų šokių festivalis „Pasodinom ąžuolą“

Šeštadienį, 15 val. Respublikinis vidutinio amžiaus žmonių liaudiškų šokių festivalis „Pasodinom ąžuolą“ vyks Kauno kultūros centre „Tautos namai“ (Vtauto pr. 79). Festivalyje dalyvaus Kauno „Ave Vita“, „Suktinis“, „Ratelinis“, „Ratava“, „Rasa“, Kauno rajono „Džiaukis“ ir „Ąžuolas“, Zarasų „Ežerūnas“, Kaišiadorių „Savingė“, Elektrėnų „Vijūnas“, taip pat laukiama svečių iš užsienio – pasirodyti scenoje planuoja Punsko (Lenkijos) šokių kolektyvas „Vyčiai“. Organizatoriai laukia žiūrovų, renginys nemokamas.

Kauno „Žalgiris“ – Šiaulių „Šiauliai“

Kauniečių mylimos komandas laukia įtemptas grafikas – po „Eurolygos“ rungtynių su Vitorijos „Baskonija“ nepraėjus net dvejoms paroms, namų aikštelėje kauniečiai susirungs su svečiais iš Šiaulių. Ir nors sakoma, kad svečius reikia sutikti svetingai, tai negalioja krepšinio aikštelėje – komandai reikės viso įmanomo palaikymo, jeigu norime įrosyti, jog LKL taurė turi išlikti Kaune. Rungtynės mokamos.

Akivaizdu, jog palengva šylant orams, auga ir renginių organizatorių motyvacija kuo daugiau kauniečių ir meisto svečių pritraukti į renginius vykstančius Kaune. Kadangi visko apžvelgti neįmanoma, galiu patikinti, kad dar apie šimtą renginių ir iniciatyvų, vyksiančių šį savaitgalį, galite rasti mūsų renginių kalendoriuje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA