Pasiteisinimai neįtikino: už grasinantį laišką – dvyliktas teistumas | Kas vyksta Kaune

Pasiteisinimai neįtikino: už grasinantį laišką – dvyliktas teistumas

Kauno apygardos teismo inf. 2018/03/16 16:24
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Penktadienį Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį 30 m. Marius Paulauskas, atvirai savo ir kitų asmenų naudai vertusiam Šiaulių apygardos administracinio teismo teisėją perduoti didelės vertės turtą.

M. P. buvo teisiamas už tai, kad 2016 m. vasarį, atlikdamas bausmę Alytaus pataisos namuose, pasirašydamas svetimu vardu, parašė Šiaulių apygardos administracinį teismo teisėjui adresuotą laišką, kuriame, grasindamas panaudoti fizinį smurtą prieš teisėją ir jo šeimos narius, vertė per tris darbo dienas į banko sąskaitą pervesti 10 175 Eur.

Kaltinamasis savo kaltę pripažino ir paaiškino, jog laišką, žinodami, kad jis netrukus išeis į laisvę, ir teigdami, kad jam už tai atsakomybė negresia, vertė parašyti kiti kaltinamieji. Visgi teismas tokių duomenų, kad kaltinamasis laišką rašė prieš savo valią, nenustatė, o M. P. parodymus, kad jis laiške nurodytų smurtinių veiksmų neketino atlikti, atmetė kaip nepagrįstus, nes tai paneigė laiško turinys.

Skirdamas bausmę kaltinamajam teismas atsižvelgė į tai, kad M. P. padarė sunkų nusikaltimą veikdamas tiesiogine prasme tyčia, kad jis nusistatęs daryti nusikaltimus, praeityje teistas 11 kartų, bausmę atlikęs, tačiau teistumas neišnykęs. Tai, kad kaltinamasis prisipažino ir gailisi, laikytina atsakomybę lengvinančia aplinkybe, o atsakomybę sunkinančių aplinkybių nenustatyta.

Pripažinęs M. P. kaltu, teismas skyrė jam laisvės atėmimą trejiems metams. Vadovaujantis BK 641 straipsniu, bausmė sumažinta vienu trečdaliu, tad M. P. pataisos namuose bausmę atliks dvejus metus. Civilinis ieškinys byloje pareikštas nebuvo.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA