P. Jankūnas ir E. Ulanovas apie vakaro kovą: turime atsakyti į varžovų energiją | Kas vyksta Kaune

P. Jankūnas ir E. Ulanovas apie vakaro kovą: turime atsakyti į varžovų energiją

R. Tenio nuotr.

Vitorijos Fernando Buesos arenoje Kauno „Žalgirio“ krepšininkai trečiadienio vakarą atliko pirmuosius metimus prieš šiandien laukiančias Eurolygos rungtynes su šeimininkų „Baskonia“ klubu.

Prieš dvikovą su Vitorijos ekipa „Žalgiris TV“ kalbėjosi su žalgiriečiais Pauliumi Jankūnu ir Edgaru Ulanovu.

„Tos rungtynės jau buvo pralaimėtos gana anksti, – apie pirmąją akistatą su „Baskonia“ klubu kalbėjo P.Jankūnas. – Turime daug ką keisti – savo agresyvumą. Varžovai žais namuose su visai kita energija, bet mes turime atsakyti į tą energiją ir šiose rungtynėse būti labiau pasiruošę ir labiau nusiteikę.“

Kaune pirmajame Eurolygos rate vykusiose rungtynėse žalgiriečiai varžovams nusileido dvidešimties taškų skirtumu 77:97. Tąsyk rungtynėse Vitorijos ekipa pataikė net 17 tritaškių metimų iš 29. E.Ulanovo teigimu, tolimi metimai išlieka svarbiu varžovų ginklu ir prieš dvikovą Ispanijoje.

„Tuomet nepavyko sustabdyti jų pagrindinio ginklo – greitojo puolimo ir tritaškių metimų. Kuo jie garsėja šiame sezone, nes turi daug gerai pataikančių žaidėjų. Reikia susikoncentruoti gynyboje, neduoti lengvų taškų, ypač, kuomet jie žaidžia namuose. Žinome rungtynių svarbą. Jie bus stipriai nusiteikę kaip ir mes. Labai svarbu gerai žaisti gynyboje. Yra daug smulkių detalių“, – teigė E.Ulanovas.

Eurolygos turnyro lentelėje žalgiriečius ir Vitorijos ekipą skiria trys pergalės. Nors liko tik penkerios rungtynes daugelis krepšinio apžvalgininkų pripažįsta – „Baskonia“ ekipa, šiuo metu žygiuojanti devintoje vietoje, rimta pretendentė patekti į Eurolygos atkrintamąsias.

„Manau, kad ši komanda verta patekti į atkrintamąsias. Daug yra vertų komandų žaisti kitame etape. Yra daug vilčių nepateisinusių ir nustebinusių ekipų. Manau, kad visada taip yra. Lieka penkerios rungtynės ir viskas išaiškės. Žiūrime į save, norime laimėt, norime būti, kuo aukščiau ir stengsimės iškovoti pergalę“, – kalbėjo E.Ulanovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA