A. Tapinas kaltina: pateikė reikalavimus seimūnams ir iškėlė visuomenei vienintelį klausimą | Kas vyksta Kaune

A. Tapinas kaltina: pateikė reikalavimus seimūnams ir iškėlė visuomenei vienintelį klausimą

Ketvirtadienio vakarą kelių tūkstančių žmonių minia, kurioje netrūko ir kauniečių, susirinko į Nepriklausomybės aikštę prie Seimo išreikšti nepasitenkinimą šios institucijos darbu. Ant scenos lipęs mitingo „Aš kaltinu“ iniciatorius A. Tapinas valdantiesiems rėžė iš peties.

A. Tapinas pareikalavo keisti statutą, kad tokie balsavimai, kaip dėl M. Basčio, vyktų atvirai, įpareigoti Seimą gerbti Konstitucinio Teismo valią, griežtinti atsakomybę posėdžių nelankantiems Seimo nariams, apsunkinti galimybes Seimo nariams keisti frakcijas, surengti apkaltą Seimo nariui Artūrui Skardžiui. Ir visą tai padarė pakankamai aršiai.

„Seime yra daug ir gerų, protingų žmonių, bet institucija, prie kurios šiandien susirinko ši minia, visuomenei šiandien yra įgrisusi iki gyvo kaulo. Užvakar darbo dienos pabaigoje šitos institucijos darbuotojų buvo 69 – kur kiti 80?

Šiandien, 13 val., į Seimo posėdį užsiregistravo 81 parlamentaras. Kur kiti 60? Vienas reikalavimų Seimo vadovybei bus iki pavasario sesijos griežtinti atsakomybę Seimo nariams, kurie piktybiškai nelanko posėdžių. Už ką jiems mokame algą?“ – kaltinamai klausė A. Tapinas.

Jeigu išrenkame į Seimą socialdemokratą, anot publicisto, tai jis ir turi būti socialdemokratas. Jeigu išrenkame žaliąjį, tai jis ir turi likti žaliasis. „Jeigu esi išrinktas su partiją pagal sąrašą, tai, būk malonus, ir dirbk. Jeigu nori keisti partijas kaip kojines, traukis iš Seimo ir užleisk vietą kitiems tos partijos žmonėms iš sąrašo. Kokie žmonės yra tie, kurie pakeitę 4-5 partijas, kokie jų įsitikinimai?“ – šnekėjo A. Tapinas.

Kitas dalykas – kad Mindaugo Basčio nebėra, tačiau tebėra kiti žmonės. Seimas, kreipėsi A. Tapinas į minią, turi susiimti ir inicijuoti apkaltą Seimo nariui Artūrui Skardžiui už visa, ką jis padarė Lietuvai.

„Žinote, be tų reikalavimų, buvo graži iniciatyva „Idėja Lietuvai“. Ir, štai, pagalvojome kartu su ministru. Bendra idėja Lietuvai: Seimo narys – prestižinė profesija iki 2024 metų. Šiuos reikalavimus surašysime, išsiųsime Seimo kanceliarijai ir kartu su jumis stebėsime, klausysime argumentų, ar jie pasiruošę reaguoti į mūsų valią, – nuo scenos kreipėsi mitingo iniciatorius.

– Nesvarbu, kad pirmalaikius rinkimus inicijavo opozicija – tai jų darbas. Bet labai svarbu pilietinei visuomenei pačiai atsakyti į pagrindinį klausimą – ar mes šiandien norime, kad įvyktų pirmalaikiai Seimo rinkimai?“

Daugiatūkstantinės minios šauksmai rodė, kad šiam žingsniui ji pasiruošusi. „Tada galėsime pateikti argumentus už, argumentus prieš ir gausime atsakymus ir iš Seimo vadovų. Apie tai kalbėsime tikrai daug. Čia ateis ir Ramūnas Karbauskis, Gabrielius Landsbergis, Gintautas Paluckas, Eugenijus Gentvilas. Mūsų teisė su jais nesutikti, bet darykime tai kaip kultūringa, išsiauklėjusi, moderni visuomenė“, – kvietė A. Tapinas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA