R. Karbauskis protesto mitinge pasakė, kad observatorija prie Kauno marių stovės dar šiemet | Kas vyksta Kaune

R. Karbauskis protesto mitinge pasakė, kad observatorija prie Kauno marių stovės dar šiemet

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Prie Seimo ketvirtadienį susirinkusi tauta ne tik vienpusiškai klausėsi socialdemokratų, liberalų, konservatorių, „valstiečių“ frakcijų vadovų samprotavimų bei pažadų, bet ir pati uždavė klausimus. Mikrofonas atsidūrė kauniečio Ovidijaus rankose, kuris pasiteiravo apie Ramūno Karbauskio nekilnojamąjį turtą prie Kauno marių.

Nors ant scenos Nepriklausomybės aikštėje akistatai su A. Tapinu ir Lietuva sėdo Eugenijus Gentvilas, Gintautas Paluckas, Gabrielius Landsbergis ir Ramūnas Karbauskis, nepatenkinta minia visus klausimus ir pasisakymus iš esmės adresavo valdantiesiems ir būtent jų lyderiui.

Kaunietis Ovidijus R. Karbauskiui buvo paruošęs visiškai aiškų klausimą: „Kada prie Kauno marių, Meilės įlankoje, bus pastatyta observatorija?“

Politikas nė kiek nesutrikęs atsakė, kad observatorija iškils dar šiemet ir pridūrė, kad ten stovės tikrai ne privačiam naudojimui skirti gyvenamieji namai.

Pažadas gražus ir tvirtas, bet į ji žvelgti derėtų atsargiai – kol kas Jakštonių kaime stovintys objektai observatorijos pastatų neprimena nė iš tolo, o regioniniame parke aptverta teritorija piktina gražią pakrantę pamėgusius kauniečius. Tuo tarpu aplinkosaugininkai R. Karbauskį atakuoja įspėjimais ir nurodymais plotą atitverti.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad aptariamoje teritorijoje statyti observatoriją „valstiečių“ lyderis žadėjo ir prieš pusantrų metų: „Čia bus ne viešbutis ar poilsio namai, o mobili asteroidų, kurie kelia grėsmę žemei, observatorija stebėsenai. Į ją internetu galės prisijungti viso pasaulio mokslininkai, studentai. Observatorija atsiras iki 2017 m. pabaigos.“

Akivaizdu, kad šio termino prisilaikyti nepavyko, o Kauno marių regioniniame parke šiuo metu stovi tik poilsiui skirti prabangūs pastatai, kuriuos saugo galimai neteisėtai iškilusi tvora ir daugybė filmavimo kamerų.

Apie mobilią asteroidų stebėjimo stotį nieko nėra girdėjusi ir statybos leidimus išduodanti Kaišiadorių rajono savivaldybė, į kurios jurisdikciją papuola Jakštonys. Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai apie observatoriją taip pat neteko girdėti, kaip ir Molėtų observatorijos darbuotojams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA