Kauno apskrities rekordai: užfiksavo daugiau nei 20 pažeidimų, susijusių su prostitucija | Kas vyksta Kaune

Kauno apskrities rekordai: užfiksavo daugiau nei 20 pažeidimų, susijusių su prostitucija

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Viešosios tvarkos valdybos Prevencijos skyriaus pareigūnai, struktūrinių policijos komisariatų pareigūnai kovo pirmosiomis ir vasario paskutinėmis savaitėmis vykdė prevencines priemones. Šios priemonės skirtos nusikaltimų, susijusių su prekyba žmonėmis seksualiniam išnaudojimui, išaiškinimui, prevencijai ir kontrolei Kauno apskrityje.

Policijos pareigūnai prevencinių priemonių metu tikrino viešbučius, motelius, naktinius barus, kavines, autobusų ir geležinkelio stotis. Taip pat rinkti duomenys apie privačiose pirtyse, grožio salonuose ar kitose panašaus pobūdžio įstaigose galimai teikiamas intymias paslaugas. Be to, pareigūnai dar tikrino dienraščiuose ir interneto tinklalapiuose skelbiamą informaciją, skelbimus apie teikiamas paslaugas, po kuriomis slypi lytinės aistros tenkinimo paslaugos už atlygį.

Priemonių metu nustatytas 21 administracinis nusižengimas pagal Lietuvos Respublikos Administracinių nusižengimų kodekso 487 str. dėl vertimosi prostitucija, atlygintinio naudojimosi prostitucijos paslaugomis. Priemonės metu administracinė atsakomybė buvo taikoma ir dviems vyrams, atlygintinai besinaudojusiems prostitucijos paslaugomis. Priemonių metu nenustatyta ir negauta duomenų, kad prostitucija besiverčiančios moterys užsiimtų prostitucija prieš savo valią, sąvadavimo apraiškų ir požymių nenustatyta.

Pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams už teikiamą informaciją ir ragina visuomet informuoti apie pastebėtą bet kokį galimai daromą teisės pažeidimą bendruoju pagalbos telefonu 112 arba naudojantis elektroniniu policijos paslaugų portalu www.epolicija.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA