H. Daktaro sūnus pasikeitė pavardę | Kas vyksta Kaune

H. Daktaro sūnus pasikeitė pavardę

delfi.lt 2018/03/14 20:31
Archyvo/ DELFI nuotr.

Iki gyvos galvos nuteisto Henriko Daktaro sūnus Enrikas pasikeitė pavardę. Tačiau šie pokyčiai nuo problemų su teisėsauga negelbėjo. Iš problemų neišbrendančiam E. Daktarui teismas skyrė baudą dėl nemokėtų mokesčių.

Jau ir gerokai anksčiau girdėti Enriko planai keisti pavardę pagaliau virto realybe, – praneša LNK žinios. E. Daktaras nuo šiol yra Enrikas Doctor.

Nustatyta, kad Enrikas Doctor, būdamas įmonės direktoriumi, nemokėjo mokesčių. Taigi, naujoji pavardė negelbėjo. Teismas jam skyrė 1400 eurų baudą dėl nemokėtų mokesčių.

Pats E. Doctor teismo sprendimo išklausyti neatvyko.

„Nesvarbu, ar žmogus teistas, ar neteistas, visi asmenys turi teisę kreiptis dėl pavardės pakeitimo. 2008 metais buvo panaikinta nuostata, kad teistas žmogus negali keisti pavardės. Nėra jokio tikslo. Turime gyventojų registrą, taip pat Vidaus reikalų ministerija turi savo duomenų bazes, visi duomenys yra kaupiami. Pavardės pakeitimo procedūra trunka iki dviejų mėnesių, arba žiūrint, kokią priežastį keičiant pavardę pasirenka. Tai gali trukti ir iki 20 darbo dienų“, – apie pavardės keitimo galimybes komentavo Vilniaus civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Ilona Jurgutienė.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA