A. Tapinas šaukia tautą sukilti prieš parlamentarus: „Mes kaltinam“ | Kas vyksta Kaune

A. Tapinas šaukia tautą sukilti prieš parlamentarus: „Mes kaltinam“

Stopkadras

Žurnalisto Andriaus Tapino įsteigta interneto televizija „Laisvės TV“ rengia protesto akciją prie Seimo. Iniciatyvių veiksmų nuspręsta imtis po to, kai šiurkščiu Konstitucijos pažeidimu ir priesaikos sulaužymu kaltintas Seimo narys Mindaugas Bastys išsaugojo mandatą.

Socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtame kvietime į renginį rašoma: „Mūsų išrinktas Seimas peržengia vieną ribą po kitos. Bet ši diena ypatingai gėdinga. Pamynęs Konstitucinio teismo sprendimą, bailiai pasislėpęs po slaptu balsavimu Seimas galutinai diskreditavo save kaip instituciją, galinčią valdyti šitą valstybę. „Aš kaltinu“ – atvirame laiške Prancūzijos prezidentui 1898 metais rašė žymusis Emilis Zola. Mes, laisvos Lietuvos valstybės piliečiai, šiandien sakome: „Mes kaltinam!“.

Teigiama, kad protestas Nepriklausomybės aikštėje, prie Seimo, turėtų įvykti kovo 15 dieną, 16 valandą. Viskas esą priklauso nuo to, ar leidimą rengti protestą suteiks Vilniaus miesto savivaldybė, su kuria šiuo metu deramasi.

Protesto akcija sulaukė nemažo gyventojų dėmesio – trečiadienį ryte 7 tūkst. žmonių „Facebook“ nurodė dalyvausiantys proteste, dar 22 tūkst. nurodė susidomėję iniciatyva.

Primename, kad slapto balsavimo metu už M. Basčio mandato panaikinimą antradienį pasisakė 72 parlamentarai, 21 Seimo narys buvo „prieš“, 24 iš jų susilaikė. Tam, kad būtų panaikintas mandatas, reikia ne mažiau kaip 85 pritariančiųjų balsų.

Priešistorė, kuri ketvirtadienį galimai turės tęsinį su prie Seimo bsibūriuojančiais gyventojais, prasidėjo tada, kai Konstitucinis Teismas paskelbė, jog M. Bastys šiurkščiai pažeidė Konstituciją bei sulaužė priesaiką, nuslėpęs savo ryšius su buvusiu KGB darbuotoju Piotru Vojeika.

Politikas netinkamą atsakymą apie ryšius su užsienio žvalgybininkais klausimyne dėl leidimo dirbti su slapta informacija vadino klaida ir savo kaltės nepripažino.

Nors šiandien M. Bastys pranešė besitraukiantis iš Seimo, A. Tapino planų tai nekeičia – publicistas ir visuomenės veikėjas patikino, kad Seime apstu ir daugiau blogybių, su kuriomis privalu kovoti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA