Pareigūnams pasipriešinęs neblaivus karys dirbs visuomenei | Kas vyksta Kaune

Pareigūnams pasipriešinęs neblaivus karys dirbs visuomenei

Kauno apylinkės teismo inf. 2018/03/12 17:34
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apylinkės teismas buvusiam kariškiui D. K. skyrė 180 valandų viešųjų darbų už pasipriešinimą policijos pareigūnams. Šias teismo paskirtas valandas jis turės atidirbti per devynis mėnesius – po 20 valandų kas mėnesį.

„Bausmės paskirtis yra ne tik nubausti nusikaltimą padariusį asmenį, bet ir paveikti jį, kad jis laikytųsi įstatymų. Kadangi asmuo yra jaunas, darbingo amžiaus, fiziškai stiprus, todėl, teismo nuomone, viešieji darbai geriausiai atitiks bausmės paskirtį bei užtikrins teisingumo principo įgyvendinimą”, – kalbėjo bylą išnagrinėjusi teisėja Laima Šeputienė.

Buvęs Lietuvos kariuomenės Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomojo pulko instruktorius D. K. 2017 m. liepos 21 dieną būdamas neblaivus (1,69 prom.) nevykdė teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų grįžti į įvykio vietą, iš kurios pasišalino.

Kai D. K. nepakluso policijos pareigūnų reikalavimams, pastarieji bandė prie jo prieiti arčiau, tačiau jis aktyviai priešinosi spardydamasis abejomis kojomis, mosuodamas rankomis. Bandančiam prie jo prisiartinti policijos pareigūnui jis spyrė į dešinės kojos šlaunį ties keliu. Sumušimą apžiūrėję ekspertai nustatė nežymų sveikatos sutrikdymą.

Teisme nukentėjusysis pasakojo, kad patruliuodami su kolege sulaukė iškvietimo, jog Kuršių g., Kaune, įvyko eismo įvykis, kurio metu galimai nukentėjo žmonės, buvo apgadinti automobiliai. Pareigūnai įvykio vietoje rado sudaužytą BMW ir apgadintus dar kelis automobilius.

Įvykį matę žmonės pasakojo, kad eismo įvykį sukėlę vyriškiai pasišalino ir nubėgo į šalimais esančio namo laiptinę. Pareigūnai šiuos vyriškius rado liudininkų nurodytame bute. Stipriai nuo alkoholio apsvaigęs D. K. neigė sukėlęs eismo įvykį ir nepakluso pareigūnų reikalavimams sugrįžti į įvykio vietą. Vyras aktyviai priešinosi pareigūnams. todėl jam buvo uždėti antrankiai.

Taip pat jis atsisakė tikrintis girtumą, todėl buvo nuvežtas į Kauno klinikas kraujo mėginiui paimti.

Teismas skirdamas bausmę pažymėjo, kad D. K. padarė nesunkų, tyčinį nusikaltimą. Anksčiau nėra teistas, tačiau yra baustas administracine tvarka. Sunkinanti aplinkybė yra tai, kad nusikaltimą jis padarė būdamas girtas.

Šį nuosprendį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA