Ne tarnybos metu pareigūnas nustatė moterį, keliavusią galimai parduoti kontrabandines cigaretes | Kas vyksta Kaune

Ne tarnybos metu pareigūnas nustatė moterį, keliavusią galimai parduoti kontrabandines cigaretes

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kovo 11-ąją anksti ryte, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Panemunės policijos komisariato pareigūnas, ne tarnybos metu, besiruošiantis važiuoti švęsti nepriklausomybės atkūrimo dieną, Kaune, Linkuvos gatvėje, viešojo transporto stotelėje, pastebėjo įtartiną nešulį turinčią moterį (gim. 1954 m.), kuriai anksčiau jau buvo tekę ne kartą rašyti protokolą už akcizais apmokestinamų prekių laikymą, gabenimą ir realizavimą.

Kilus įtarimui, kad moteris gali su savimi turėti kontrabandinių cigarečių, privažiavo prie jos ir pasiteiravo, kaip jai sekasi, ką nešasi savo krepšyje. Moteris, atpažinusi neuniformuotą pareigūną, atsisakė parodyti savo nešulio turinį. Manydamas, jog anksčiau jau ne kartą bausta moteris gali vėl daryti teisės pažeidimą, iškvietė policijos pareigūnus, kurie patikrinę jos turėtą maišelį rado 80 pakelių kontrabandinių cigarečių. Jos nebuvo paženklintos Lietuvos Respublikos finansų ministro patvirtinto pavyzdžio specialiais ženklais – banderolėmis.

Moteriai surašytas administracinio nusižengimo protokolas pagal Lietuvos Respublikos Administracinių nusižengimo kodekso 209 str. 3 d., už kurio pažeidimą numatyta bauda nuo trijų šimtų iki vieno tūkstančio keturių šimtų penkiasdešimt eurų su kontrabandinių cigarečių konfiskavimu.

Pareigūnai primena, kad apie vietas, kur prekiaujama akcizais apmokestinamomis prekėmis, apie asmenis, užsiimančius tokia neteisėta veikla, policijai galite pranešti internetiniame puslapyje www.beseselio.lt, anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 37) 30 30 50 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA