Kauniečiai kviečiami parodyti savo jausmus Lietuvai | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai kviečiami parodyti savo jausmus Lietuvai

R. Tenio nuotr.

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 28-ąsias metines minėsiantys kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami tapti ne tik renginių dalyviais, bet ir gausios programos dalimi. Kovo 11-ąją Rotušės aikštę užlies muzika. Koncerte į sceną žengs žinomos grupės ir atlikėjai, o greta jų didžiuliuose ekranuose pasirodys šventiškų emocijų kupinos nuotraukos, kurių autoriais gali tapti kiekvienas panorėjęs.

Šiųmečių Kovo 11-osios renginių Kauno mieste organizatoriai pristato konkursą „Myliu Lietuvą“ ir kviečia dalintis fotografijomis, kuriose užfiksuotos akimirkos, kaip kauniečiai švenčia valstybines šventes. Atrinktos geriausios nuotraukos bus transliuojamos ekranuose per koncertą Rotušės aikštėje.

Scenoje nuo 13.30 val. pasirodys Vidas Bareikis, Iglė, Martynas Kavaliauskas, grupės „The Station“, „Man-go“, „Original Copy“ ir kiti atlikėjai. Vėliau juos pakeis vaikų ir jaunimo kolektyvai ir galiausiai po 17 val., užsiliepsnojus laužams, renginį vainikuos „Saulės kliošas“. Nuo 21 val. ekranuose bus tiesiogiai transliuojamas nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalas iš „Žalgirio“ arenos.

„Kiekvienas turime savo suvokimą, ką mums asmeniškai reiškia laisvė. Vieniems tai galimybė dirbti mėgiamą darbą, kitiems – laisvė keliauti, kalbėti sava kalba. Taip susiformuoja asmeninės valstybinių švenčių tradicijos. Kas į atlapą įsisega trispalvę ir dalyvauja šventiniuose minėjimuose, koncertuose, eisenose, o kas namus puošia trispalvėmis, išsikepame šventinių desertų ar kitaip mini šias visai Lietuvai svarbias datas. Čia turime puikią progą savo istoriją, šventines emocijas ar tiesiog savitas tradicijas plačiai parodyti visiems“, – kalbėjo Kauno miesto mero pavaduotojas Simonas Kairys.

Nuotraukas konkursui siųsti el. paštu myliulietuva2018@gmail.com. Greta privalu nurodyti nuotraukos pavadinimą, autoriaus vardą, pavardę ir amžių. Minint Valstybės atkūrimo šimtmetį, organizatoriai ragina dalinti ne vien Kovo 11-osios šventės akimirkomis, bet ir prisiminimais iš Vasario 16-osios ir kitų originaliai bei išraiškingai minėtų valstybinių švenčių.

Platesnę informaciją apie prasidėjusius šventinius renginius Kaune rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA