Prasidės Kauno „Akropolio“ rekonstrukcija: darbai už 10 mln. eurų truks net pusantrų metų | Kas vyksta Kaune

Prasidės Kauno „Akropolio“ rekonstrukcija: darbai už 10 mln. eurų truks net pusantrų metų

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Po 11 veiklos metų prekybos ir pramogų centras Kauno „Akropolis“ nusprendė atsinaujinti, siekdamas atitikti pasaulines prekybos ir laisvalaikio centrų tendencijas bei šiuolaikiško Kauno ir kauniečių poreikius.

[galerija kiek=”8″]

Darbai truks pusantrų metų, bendros investicijos sieks 10 mln. eurų. Bus atnaujinta maždaug 10.000 kv. metrų užimanti laisvalaikio ir restoranų zona, o likusioje prekybos centro dalyje prekybos ir pramogų vietos veiks įprasta tvarka.

„Atnaujinama prekybos centro laisvalaikio ir restoranų zona perims dar daugiau šiuolaikiško Kauno detalių, gyvenimo stilių ir, tikimės, geriau atitiks šiandienos kauniečių lūkesčius“, – sakė Prekybos centro Kauno „Akropolis“ turto valdytoja Brigita Kuodytė.

Projektą rengusios „Kančo studijos“ architektė Gustė Kančaitė sakė, kad po atnaujinimo bus išryškinti prekybos centro komplekse esantys senieji Kauno pastatai ir gatvės, jų fragmentai. Taip pat prekybos centro interjere atsiras ir tarpukario laikinosios sostinės architektūros įkvėptų detalių, pavyzdžiui, apvalūs langai, specifinės užlenktos vitrinos. Lankytojai galės apžiūrėti prekybos centre išlikusius autentiškus metalinius laiptus, kurie iki šiol buvo paslėpti.

Po atnaujinimo Kauno „Akropolio“ laisvalaikio ir restoranų zonoje esančių viešųjų erdvių kiekį numatoma padidinti keliskart, nuo 300 iki 2000 kv. metrų. Vienas pagrindinių planuojamų laisvalaikio zonos akcentų bus miesto aikštė su „lauko“ kavinėmis, apsupta raudonų plytų fasadų, iš kurių vienas – autentiškas seno pastato fragmentas. Numatoma, kad ši aikštė bus nuolatinė miesto renginių ir bendruomenės susitikimų vieta, ypač šaltuoju metų laiku.

Kauno „Akropolis“ buvo atidarytas 2007 m. balandį, antrąją Velykų dieną. Centro nuomojamas plotas yra apie 60,000 m², veikia daugiau kaip 250 operatorių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA