Tęsia kauniečių pamėgtų kavinių istoriją: „Happspace Banke“ – jau trečia | Kas vyksta Kaune

Tęsia kauniečių pamėgtų kavinių istoriją: „Happspace Banke“ – jau trečia

R. Tenio nuotr.

Kovo 8-osios vakarą, kai gatvės skendo tulpėse ir oras kvepėjo pavasariu, kauniečiams savo duris plačiai atvėrė kavinė-baras „Holas“. Nuo šiol pirmajame „Happspace Bankas“ aukšte įsikūrusi kavinė suburs gero maisto ir jaukios atmosferos mylėtojus bei leis kasdien jausti pavasarį, nesvarbu, koks oras bus už lango.

Kauniečiams jau puikiai pažįstamos, už kavinės „Kultūra“ bei baro „Kamerinis“ vairų stovinčios seserys Nomeda ir Beata Kondratenkaitės bei virtuvės šefas Danas Stabačinskas leidžiasi į dar vieną kūrybinį nuotykį, kurio, tiesa, net neplanavo. Tačiau ne veltui yra sakoma, jog geriausi dalykai nutinka tuomet, kai to mažiausiai tikiesi.

Aplinka surado įkūrėjus

Pasiteiravus, kaip kilo idėja atsikraustyti į „Happspace“ patalpas, pašnekovai tik šypteli – idėjos nebuvo. „Kai šiose patalpose kūrėsi bendradarbystės centras, iš kolektyvo sulaukėme pasiūlymo prisijungti prie atgyjančio pastato. Pamatėme patalpas ir supratome, kad tikrai norime čia veikti, nors po „Kamerinio“ atidarymo kalbėjome, jog bent kelerius metus naujų projektų nesiimsime“ – pasakoja „Holo“ įkūrėjai.

Kavinės/baro idėja tapo kūnu per mažiau negu metus. Nors iš pradžių norėta, jog „Holas“ duris atvertų kartu su „Happspace“ (2017-ųjų rudenį), planus teko atidėti – viską užbaigti ir pradėti darbą pilnu pajėgumu buvo galima tik antroje šių metų vasario pusėje.

Vieta, pulsuojanti jaunatviškumu

Seserys verslininkės pastebėjo, jog „Holas“ nuo kitų dviejų moterų valdomų įstaigų stipriai skiriasi ir bendra atmosfera – „Happspace“ erdvėse įsikūrę daug jaunų ir bendruomeniškų kolektyvų, o tai, anot įkūrėjų, aplinką pripildo jaunatviškos energijos. „Kitos dvi mūsų vietos yra įkurtos visai kitokioje aplinkoje. Tai nėra blogai, mes nuoširdžiai mėgaujamės darbu visur, bet visuomet smagu patekti ir į naują aplinką,“ – pasakoja B. Kondratenkaitė.

Interjeras taip pat pritaikytas prie bendros pastato energijos ir stilistikos – išsaugoti senojo pastato elementai, kaip mūrinės raudonų plytų sienos, dera su modernistiniais sprendimais bei minimalistiniu interjeru. Įkūrėjos taip pat pastebi, jog kitaip joms tiesiog nepavyksta – kiekviena vieta, kurioje teko dirbti, turi skirtingus kūrybinius elementus, todėl „Kultūra“, „Kamerinis“ ir „Holas“, nors ir yra panašūs, tačiau kavinių tinklo įspūdžio tikrai nesukuria.

Jaunyste „Hole“ pulsuoja ir kuriama atmosfera – netradiciškai įrengtas baras, leidžiantis svečiams pasijusti kaip namuose, malonus ir energingas „Holo“ lankytojus pasitinkantis kolektyvas bei nuotaikinga muzika leidžia pamiršti laiko tėkmę ir kviečia sugrįžti dar ir dar kartą.

Virtuvėje netrūks staigmenų

„Holas“ nuo kitų seserų įkurtų vietų skirsis ir maisto asortimentu. Nors, kaip teigia virtuvės šefas D. Stabačinskas, pagrindiniame meniu ir dominuos meksikietiškos virtuvės šedevrai, meniu tikrai keisis ir jame netruks įvairiausių patiekalų. „Neseniai aplankiau Vietnamą, tai nereikėtų nustebti, jeigu greitai meniu atsiras ir šios šalies virtuvės patiekalų,“ – su šypsena pasakoja šefas.

Taip pat kavinė siūlo pusryčius ir dienos pietus. Ypač patrauklus, anot įkūrėjų, bus dienos pietų asortimentas – patiekalai keisis tikrai dažnai ir nesikartos dažniau negu mėnesį: „Teikiant tą patį maistą, jis labai greitai atsibosta, tad galime pažadėti, jog mūsų maistas kiekvieną kartą apsilankius bus vis kitoks.“

Dienos pietų meniu sudaro sriuba ir kelių rūšių karštieji patiekalai. Kavinė visuomet pasiruošusi pateikti ir vegetarams pritaikytas populiarių patiekalų variacijas.

Laisvės alėjoje 84B įsikūręs „Holas“ lankytojų laukia pirmadieniais-šeštadieniais nuo 9 val. Visas detales apie darbo laiką ir dienos meniu galite rasti „Holo“ „Facebook“ paskyroje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA