Staigmenoms pasiruošęs Jasikevičius: reikės maksimumo – kito kelio tikrai nėra | Kas vyksta Kaune

Staigmenoms pasiruošęs Jasikevičius: reikės maksimumo – kito kelio tikrai nėra

delfi.lt 2018/03/08 19:12
R. Tenio nuotr.

Eurolygoje į pergalių kelią sugrįžusio Kauno „Žalgirio“ (15/9) laukia kol kas rimčiausias antrojo rato išbandymas. Penktadienį kauniečiai sieks įsirašyti antrąją pergalę prieš praėjusių metų stipriausios Europos lygos čempione tapusią Stambulo „Fenerbahče“ (17/7) komandą.

Prieš laukiančias rungtynes vyriausiasis žalgiriečių strategas Šarūnas Jasikevičius išskyrė neeilinius Željko Obradovičiaus sugebėjimus bei jo treniruojamų komandų unikalumą.

„Fenerbahče“, kaip ir visos Obradovičiaus komandos, antroje sezono pusėje pradeda žaisti dar geriau. Ji ir taip solidi komanda, aišku, traumos šiek tiek kamavo, bet dabar daugelį rungtynių jie laimi ir žaidžia geresnį krepšinį. Žaidžiame su dar viena komanda, kuri pretenduos į titulą, todėl laukia vienas didžiulis iššūkis“, – kalbėjo kauniečių vedlys.

– Kostas Sloukas praėjusiose rungtynėse su Madrido „Real“ sužaidė geriausias sezono rungtynes. Ką reikės daryti „Žalgiriui“, norint sustabdyti šį graiką?

– Mes ginamės kiek kitaip nei „Real“. Su savo dviem aukštais centrais bandysime kaitalioti gynybos sistemas prieš jį ir prieš Bradą Wanamakerį. Bus sunku juos pristabdyti, nes jie aukščiausio lygio žaidėjai.

„Žalgiris“ ir „Fenerbahče“ yra dvi komandos Eurolygoje, kurios varžovams leidžia atkovoti mažiausiai kamuolių – po 31 per rungtynes. Kiek svarbus bus šis faktorius?

– Atkovoti kamuoliai bus vienas iš svarbiausių dalykų. Turkai dažnai keičiasi gynamaisiais, mūsų aukštaūgiai liks su jų gynėjais, stengsimės tai išnaudoti ir bandysime nubausti. Lygiai taip pat jie bandys mus nubausti. Aibė svarbių detalių, žaidžiame namuose ir turime būti ambicingi.

– Per tris mėnesius Turkijos komanda pralaimėjo tik tris kartus. Ko galima pasimokyti iš tų rungtynių?

– Na, „Olympiacos“ fantastiškai pataikė. Būtų labai malonu, jei ir mes taip pataikytume, bet svarbiausia būti kovingiems. Žaidėjams tai yra puikus pasitikrinimas, nes bus žaidžiama prieš aukščiausio lygio žvaigždes. Reikia stengtis atiduoti visas jėgas, kartais net daugiau nei maksimumą, nes kito kelio tikrai nėra.

– Jūsų ir Ž. Obradovičiaus dvikovas galima pavadinti šachmatų partija. Ką Jums kaip treneriui duoda šie tarpusavio susitikimai?

– Visada yra malonu žaisti prie geriausiu Europos specialistus. Pamatai naujų dalykų ir šiaip, atrodo, kad ir amžius jau ne tas, bet metai iš metų šis treneris sugeba nustebinti ir tobulėti. Kiekvienais metais jis treniruoja vis skirtingai ir tuo man tai yra neįkainojama patirtis žaisti prieš tokias komandas ir iš šių rungtynių noriu pasiimti maksimumą, nes tokios dvikovos mane ir mano žaidėjus daro geresnius.

– Kuri trenerio Ž. Obradovičiaus savybė Jums imponuoja labiausiai?

– Kaip treneriui, labiausiai imponuoja, kad metai iš metų, mėnesiai iš mėnesių jis keičiasi ir treniruoja skirtingai. Vienais metais jis gali būti piktesnis kitais – lengvesnis. Jis nėra monotoniškas, neina viena linija. Iš taktinės pusės aš dar nematęs, kad jo komandos žaistų su tiek daug derinių. Jo krepšinis iš vienos pusės yra labai paprastas, tačiau rungtynių metu visada ištraukia naujų kozirių ir nustebina.

Pirmosiose tarpusavio rungtynėse po ypač atkaklios kovos rezultatu 90:89 triumfavo Kauno „Žalgiris”, todėl į Kaune atvykę turkai tikisi revanšo.

Po 24 turų Eurolygoje su 15 pergalių ir 9 pralaimėjimais „Žalgiris“ rikiuojasi 4-oje vietoje.

„Fenerbahče” kauniečius lenkia dviem pergalėmis ir bendroje turnyro lentelėje žengia vienu laipteliu aukščiau.

Rungtynių pradžia penktadienį – 20 valandą.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA