Mato nužudymo byloje nauja liudytoja papasakojo visiškai netikėtą istoriją | Kas vyksta Kaune

Mato nužudymo byloje nauja liudytoja papasakojo visiškai netikėtą istoriją

delfi.lt 2018/03/08 15:29
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Žiauriu mažamečio nužudymu kaltinamų Monikos Kaziukaitytės ir jos sugyventinio Gedimino Kontenio bylos nagrinėjimas teisme artėja prie pabaigos. Ketvirtadienį Kauno apygardos teisme, uždarame posėdyje, buvo išklausyti paskutiniai liudytojų parodymai.

M. Kaziukaitytės advokato prašymu, siekiant charakterizuoti kaltinamąją, liudyti buvo iškviestos Kėdainių ligoninės priimamojo gydytoja, Kauno tardymo izoliatoriaus psichologė bei vaikelį prižiūrėjusi kaltinamosios kaimynė kaimo felčerė.

Į Pakiršinio kaimą vieniša mama M. Kaziukaitytė atsikraustė 2013 m. liepos mėnesį ir čia gyveno iki 2014-ųjų pabaigos. Prisistatyti nepanorusi kaimo felčerė M. Kaziukaitytę apibūdino kaip rūpestingą ir darbščią mamą.

„Ir skalbinius, ir malkas susinešdavo viena, visus namų ruošos darbus atlikdavo. Tuo metu ji turėjo kitą draugą, jie atrodė labai laimingi. Aš, kaip senas žmogus, negalėdavau nusigrėbti lapų. Vieną dieną grįžtu iš darbo, žiūriu, Monika grėbia lapus, vaikas vežimėlyje. Kol jie gyveno čia pas mus, viskas buvo gražu“, – teigė moteris.

Felčerė pasakojo, kad kaltinamoji buvo pasirūpinusi visais savo ir savo sūnaus gyvenimo patogumais. „Ir nauja lovytė, ir šaldytuvas, ir nauji baldai. Ji labai šiltai bendraudavo, visada būdavo artimųjų apsuptyje“, – sakė liudytoja.

„Negalėjau patikėti, galvojau, kad čia ne apie tą Moniką kalba. Sunku suvokti, kad tokia gera motina galėjo taip baisiai pasielgti su savo vaikeliu. Netikiu, kad per kelis metus motina galėjo taip pasikeisti“, – pečiais gūžčiojo felčerė.

Pasak moters, nebuvo jokių požymių, kad prieš vaiką būtų smurtauta. „Nueidavau pasižiūrėti, kaip laikosi vaikas, tai patikėkit, net nereikėjo žiūrėti, visada linksmas, geros nuotaikos“, – pasakojo liudytoja.

Vaiko motinai, 23 metų M. Kaziukaitytei pateikti kaltinimai dėl itin žiauraus mažamečio, bejėgiškos būklės savo šeimos nario, nužudymo. Jai taip pat pareikšti kaltinimai dėl piktnaudžiavimo tėvų teisėmis.

Jos sugyventiniui, anksčiau 2 kartus teistam 28 metų G. Konteniui, pareikšti kaltinimai dėl itin žiauraus bejėgiškos būklės mažamečio nužudymo bei fizinio skausmo sukėlimo. Baudžiamąją atsakomybę sunkinanti aplinkybė – abu jie nusikaltimo padarymo metu buvo apsvaigę nuo narkotinių ir psichotropinių medžiagų.

Tragedija įvyko 2017-ųjų sausio 25 dieną, kai dėl netaisyklingai ištartų skaičių M. Kaziukaitytės sūnus buvo mušamas kumščiais, telefono įkrovikliu bei diržu iki sąmonės netekimo. Vaiko galva buvo daužoma į kambario sieną. Po dviejų dienų jo gyvybė užgeso Kauno klinikose.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA