S. Skvernelis žada, kad pensijos dar augs | Kas vyksta Kaune

S. Skvernelis žada, kad pensijos dar augs

BNS 2018/03/07 14:13
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Premjeras Saulius Skvernelis sako, jog diskusijos dėl mokesčių ir pensijų sistemos pokyčių užsitęsė, todėl sprendimus Vyriausybė ketina priimti balandį. Anksčiau juos buvo numatoma svarstyti kovo mėnesį. S. Skvernelis žada, kad pertvarkius sistemą, pensijos dar didės.

„Sprendimai tikrai bus šiemet padaryti. Diskusijos užsitęsė ir labai blogai, kad daug kas kalba nežinodami realiai, kokias priemones Vyriausybė pasirinkusi (…) Siūlysime sprendimus, kurių nauda pasireikš ilgalaikėje perspektyvoje ir bus pastebima (…) Pensijos po sprendimų tikrai bus didesnės. Balandžio mėnesį išeisime priėmę sprendimus su mokesčių pakeitimais ir pensijų reforma“, – žurnalo „Valstybė“ surengtoje Lietuvos ekonomikos konferencijoje sakė S. Skvernelis.

Šiemet vidutinė metinė senatvės pensija didės 30 eurų – turint būtinąjį stažą, ji sieks apie 332 eurų. Pasak premjero, artimiausiu metu turėtų būti priimta ir sprendimų švietimo, sveikatos apsaugos srityse.

„Pavasario (Seimo – BNS) sesijoje tikrai laukia esminiai sprendimai, kuriuos reikės priimti. Kalbame ir apie minėtą mokestinę reformą, valstybės, viešojo sektoriaus įstatymo priėmimą, su švietimo reforma susijusius klausimus, sveikatos priežiūra“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Premjero teigimu, demografinė situacija tampa rimčiausiu šalies iššūkiu ir reformos turėtų padėti šalinti gilėjančios problemos priežastis.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį sukritikavo „miglotus“ valdančiųjų planus pertvarkyti pensijų ir mokesčių sistemas ir paragino negadinti gerai veikiančios sistemos bei nežadinti žmonių lūkesčių, jei jų bus neįmanoma įgyvendinti.

S. Skvernelis po to kartojo, kad Vyriausybė neketina iš esmės pertvarkyti pensijų kaupimo sistemos – anot jo, pensijų kaupimas tikrai išliks. Anksčiau jis yra sakęs, kad antroji pensijų kaupimo pakopa nebus naikinama.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis praėjusių metų pabaigoje teigė, kad Vyriausybė siūlys keisti antros pakopos pensijų fondų finansavimą – ketinama atsisakyti pervedimų iš „Sodros“ biudžeto, juos pakeičiant valstybės biudžeto bei pačių gyventojų didesnėmis įmokomis.

Šiuo metu antros pakopos pensijų fondų dalyviams pervedama 2 proc. jų atlyginimo, o jei pats žmogus savo lėšomis prisideda 2 proc. nuo atlyginimo, valstybė perveda papildomus 2 proc. nuo vidutinio darbo užmokesčio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA