Vairuotojai sutrikę: prieštaringas ženklinimas judrioje sankryžoje kelia sumaištį | Kas vyksta Kaune

Vairuotojai sutrikę: prieštaringas ženklinimas judrioje sankryžoje kelia sumaištį

Skaitytojo nuotr.

Perskaitęs „Kas vyksta Kaune“ publikaciją apie nekaip srautus reguliuojantį šviesoforą Savanorių prospekte, portalo skaitytojas užfiksavo dar vieną aplaidoko sankryžų atnaujinimo apraišką visai netoliese. Žemaičių gatvės ir Savanorių prospekto sankirtoje konfliktuojantys šviesoforo ženklai ir nekantrių vairuotojų spaudimas verčia pažeisti Kelių eismo taisykles (KET).

„Kita neseniai rekonstruota Žemaičių g. ir Savanorių pr. sankryža irgi „nebloga“ – važiuojant nuo Žemaičių g. kalno virš galvos neseniai pakabinta ne tik šviesoforo sekcija, atskirai reguliuojanti sukančiuosius dešinėn, bet ir žalia rodyklė ant raudono šviesoforo signalo, leidžianti sukti į dešinę degant draudžiamam signalui“, – pasakojo Šarūnas.

Jo teigimu, išeina kolizija. Pagal KET, turėtum stovėti ir laukti, nes, visgi, šviesoforo pirmumas, bet taip darant daugelis vairuotojų, besirikiuojančių eilėje, piktinasi ir signalizuoja. „Moralas toks – svarbiausia daryti ir rekonstruoti, o logika ir KET palauks“, – konstatavo vyras.

Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras „Kas vyksta Kaune“ informavo, kad ant viršuje esančio šviesoforo neturėtų būti sukimą dešinėn draudžiančios rodyklės.

„Tiesiog įvyko žmogiška klaida – „Kauno gatvių apšvietimas“ pažadėjo rytoj ryte tą trafaretą nuimti. Tada, atsižvelgiant į dešinėje sumontuotą lentelę su žalia rodykle, bus galima atlikti posūkį nenusižengiant KET ir prieštaraujantis ženklinimas vairuotojų nebeklaidins. Atsiprašome už šią klaidą ir eismo dalyviams sukeltus nepatogumus“, – sakė P. Keras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA