Akcijos „Kaminiukas“ rezultatai: pagal pažeidimus Kauno regionas – antrojoje vietoje | Kas vyksta Kaune

Akcijos „Kaminiukas“ rezultatai: pagal pažeidimus Kauno regionas – antrojoje vietoje

Aplinkos ministerijos nuotr.

Pasibaigė aplinkosauginė akcija „Kaminukas“. Šiemet per intensyviausią šildymo sezono laikotarpį šalyje aplinkosaugininkai nustatė 62 oro taršos atvejus, pažeidėjams skirta per pusantro tūkstančio eurų baudų, rašoma Aplinkos ministerijos puslapyje.

Iš viso aplinkosauginės akcijos metu aštuoniuose šalies regionuose buvo vykdomas 1371 patikrinimas. Šiais metais nustatytų pažeidimų skaičius ketvirčiu mažesnis, nei buvo nustatytas pernai – 62. Daugiausiai, net 29 pažeidimai, nustatyti Šiaulių regione, čia paskirta ir didžioji baudų dalis. Antroje vietoje – Kauno regionas, kuriame nustatyta 11 pažeidimų. Palyginimui, Alytaus, Panevėžio, Utenos regionuose aptikta vos po 2 pažeidėjus. Nors Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamentas akcijos nevykdė, buvo atlikta 18 patikrinimų ir nustatyti 5 pažeidimai.

Šiais metais „Kaminukas“ prasidėjo sausio pirmoje pusėje ir tęsėsi iki vasario pabaigos. Pagrindinė akcijos metu vykdoma priemonė – patikrinimai pramoniniuose bei gyvenamuosiuose rajonuose, kurių metu buvo tikrinama, kaip eksploatuojamos katilinės ir įvairaus kuro katilai, koks kuras deginamas.

Įvairių kenksmingų atliekų deginimas buityje ir pramonėje yra vienas šiltnamio efektą sukeliančių dujų šaltinių, atsakingų už klimato kaitą. Manoma, kad dėl to iki 2100 m. vidutinė metinė oro temperatūra Lietuvoje pakils 1,5–5,1 °C, žiemos taps šiltesnės ir lietingos, vasaromis bus daugiau ypač karštų dienų, dažnės potvyniai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA