Ant plauko kabojęs Kovo 11-osios koncertas „Žalgirio“ arenoje: žiūrovai gaus du viename (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Ant plauko kabojęs Kovo 11-osios koncertas „Žalgirio“ arenoje: žiūrovai gaus du viename (atnaujinta)

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Praėjusios savaitės pabaigoje paaiškėjus, kad nemokamą Kovo 11-osios koncertą „Žalgirio“ arenoje turėjusi surengti „Creative Industries“ gali neįvykdyti įsipareigojimų, šiandien „Kas vyksta Kaune“ turi gerų naujienų. Organizatoriai kauniečiams žada puikių iniciatyvų kupiną sekmadienį, o pagrindinis koncertas nekainuos nei 30, nei 12 eurų.

Vilniuje įsikūrusios „Creative Industries“ direktorės pavaduotojas, Kovo 11-osios renginių Kaune projekto vadovas bei „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos prodiuseris Lauras Lučiūnas patikino, kad Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos koncertas „Žalgirio“ arenoje vyks, kaip ir nurodyta viešojo pirkimo sutartyje.

„Renginys vyks kartu su nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalu ir bus nemokamas, reikės sumokėti tik bilietų platintojo ir arenos mokesčius (1 ir 1,5 euro – „Kas vyksta Kaune“)“, – sakė L. Lučiūnas.

Rado lėšų paskutinę akimirką

Praėjusią savaitę „Kas vyksta Kaune“ rašė, kad kauniečius papiktino itin didelės bilietų į „Eurovizijos“ atrankos finalą kainos, prasidėjusios nuo 12.50 eurų. Ketvirtadienį pasiteiravus, kodėl bilietai tokie brangūs ir kaip ketinama suderinti „Eurovizijos“ atranką su Kovo 11-osios minėjimu, L. Lučiūnas paaiškino, kad ieškoma papildomos paramos ne iš Kauno, kurią gavus būtų rengiamas vienas nemokamas koncertas.

„Pavyko sutarti su rėmėju ir galėsime įvykdyti su Kauno miesto savivaldybė suderėtas sąlygas – penktadienį gavome patvirtinimą ir sustabdėme bilietų į „Eurovizijos“ atranką pardavimą. Juos įsigijusiems žmonėms grąžiname pinigus, o susimokėti teks tik už bilietų generavimą ir, kaip minėta, padengti arenos mokestį“ – šiandien dėstė vienas „Creative Industries“ vadovų.

Pašnekovo teigimu, absoliučiai nemokamai padaryti tiesiog nėra kaip, nes reikia išdalinti bilietus per platinimo sistemą, kurios valdytojai už tai, žinoma, ima pinigus. Žmonėms turi būti priskirtos vietos – tai bus filmuojamas ir transliuojamas renginys, publika negali stovėti, yra numatytos tam tikros vietos ir technikai.

Pirmadienį bilietų pardavimo sistemoje dar vyko pokyčiai – ryte buvo nurodytos kainos, svyruojančios nuo 12,50 iki 35,50 eurų. Apie vidurdienį kurį laiką skelbta, kad bilietai neparduodami, o popiet renginio puslapis vėl tapo aktyvus, tik kainos visuose sektoriuose jau siekė 2,51 euro.

„Eurovizijos“ atrankos ir Kovo 11-osios koncerto bilietų pardavimo puslapis / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Du koncertai viename renginyje

„Eurovizijos“ atrankos finalo ir Kovo 11-osios scenarijus yra integruotas. Pradėsime koncertą specialia nepriklausomybės atkūrimo programa, tada pereisime į „Eurovizijos“ atranką. Plačiau nenoriu atskleisti scenarijaus. Pernai sujungti šiuo renginius puikiai pavyko, žiūrėjo daug žmonių. Šiemet žiūrovų ne ką mažiau – planuojame, kad finalą prie televizijos ekranų stebės apie 1 mln žmonių. Dėl to drąsiai galime teigti, jog sujungto renginio koncepcija pasiteisina“, – argumentavo L. Lučiūnas.

Koncertas turėtų trukti apie 3 valandas, nors gali ir kiek užsitęsti. Laukiami įvairūs svečiai, atvažiuojantys pasveikinti Lietuvą iš kitų šalių – beliko suderinti Islandijos atstovo pasirodymą.

„Norime, kad pasirodytų ir šios šalies atlikėjas – tai simboliška, kadangi Islandija buvo pirma, pripažinusi atkurtą Lietuvos nepriklausomybę. Atlikėjų, tiesa, gali būti ne vienas. Norinčių yra daug, bet eterio laikas ribotas – žiūrėsime, kiek galime priimti“, – pridūrė „Creative Industries“ atstovas.

„Eurovizijos“ finalininkai – Kotryna Juodzevičiūtė, Jurgis Brūzga, „The Roop“, Ieva Zasimauskaitė, Paula ir Monika Marija Paulauskaitė – sudainuos savo eurovizinius kūrinius, o specialius Kovo 11-ajai skirtus numerius atliks kiti koncerto dalyviai. Ypatingų svečių L. Lučiūnas neatskleidė – norėjo išlaikyti šiokią tokią intrigą.

„Galvojame, kad šie du renginiai nesikerta – bet kokiu atveju, į didžiąją „Euroviziją“ siunčiame Lietuvos atstovą su trispalve. O kaip būtent švęsti Kovo 11-ąją niekas juk nenustatė“, – svarstė renginio prodiuseris.

„Creative Industries“ įsipareigojo organizuoti ir kitus Kovo 11-osios minėjimo renginius Kaune, kurių visa vertė, pagal viešojo pirkimo sutartį – 197 707,53 eurai. Kauno miesto savivaldybė padengs 79 315,50 eurų minėtos sumos, kitą dalį turėtų apmokėti projekto rėmėjai.

Miestas šurmuliuos nuo ryto iki vidurnakčio

Kaip nurodė L. Lučiūnas, sekmadienį viskas prasidės 10 val. šv. Mišiomis Kauno šv. Mykolo Arkangelo (Įgulos) bažnyčioje. 10.30 val. šv. Mišios aukojamos bus Kauno arkikatedroje bazilikoje. 11.30 val. nuo čia iki Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelio vyks didžiulė visuomeninių organizacijų eisena – tai tradicinis Kauno renginys.

Tada sodelyje skambės varpų koncertas, o po to – iškilmingas minėjimas su vėliavos kėlimu ir koncertu, kuriame dalyvaus Vidas Bareikis, Martynas Kavaliauskas ir „Original Copy“. 12.40 val. prasidės vėliavos žygis „Apjuoskime Kauną trispalve“: viena 250 m ilgio vėliava, lydima orkestro, pajudės nuo Karo muziejaus, kita – nuo Nepriklausomybės aikštės ir jos susitiks Rotušės aikštėje. 13.20 val. čia įvyks flashmobas „Mano kraštas“, kurio metu abi vėliavos apjuos Rotušę ir susijungs į širdies formą.

Nuo 13.30 val. ten pat dvi valandas skambės šventinis koncertas „Dainuoju Lietuvą“, kuriame numerius atliks Vidas Bareikis, Iglė, Martynas Kavaliauskas, grupės „The Station“, „Man-go“, „Original Copy“ ir kiti. Tuo pačiu metu Vytauto Didžiojo universiteto Didžiojoje salėje aidės vaikų konkurso „Dainų dainelė“ Kauno miesto laureatų ir svečių koncertas.

16 val. Karo muziejaus sodelyje bus iškilmingai nuleista Vyčio Kryžiaus ordino vėliava, o 21 val. veiksmas kelsis į „Žalgirio“ areną, kur driokstelės jau aptartas dvigubas koncertas. Jis, beje, bus transliuojamas įvairiose miesto vietose išdėstytuose ekranuose. Programa intensyvi – prasidėjusi 10 val., su nedidelėmis pertraukomis praktiškai vyks iki vidurnakčio.

„Manau, Kauno laukia tikrai gera diena, kad tik gražaus oro pavasaris nepašykštėtų“, – sakė L. Lučiūnas.

Visų Kovo 11-osios renginių Kaune programą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA